Çorumun meydan ve yerleşke sorunu

Çorumun meydan ve yerleşke sorunu


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentin önemli iki sorunundan olan tekel hizmet binası ve kışlanın durumuyla ilgili sıkıntıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğana ilettiklerini bildirdi.
     Külcü, yaptığı yazılı açıklamada, Ankarada gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından, bazı bakanların da katılımıyla illerin sorunlarının görüşüldüğünü belirtti.
     İl Başkanı Ahmet Sami Ceylanla beraber katıldıkları toplantıda söz alarak Çorumun sorunlarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğana bilgi verdiklerini ifade eden Külcü, kente meydan kazandırmak ve üniversitenin yerleşke sıkıntısıyla ilgili sorunun çözülmesi için Başbakandan destek istediklerini kaydetti.
     Başbakan Erdoğanın yetkililere talimat vererek konunun takipçisi olacağını söylediğini dile getiren Külcü, şunları kaydetti:
     Valiliğin bulunduğunu alandaki kamu binalarını bir başka yere taşıyarak kentimize büyük ve güzel bir meydan kazandırmak istiyoruz. Ancak bölgede bulunan tekel hizmet binası tek sıkıntımız. Üniversitemizin yerleşkesinin genişleme bölgesinde bulunan askeri kışlanın bulunduğu alanın devri de bir diğer sorunumuz. Başbakanımıza bu iki sorunumuzla ilgili bilgi verip, destek istedik. Kendisi de, her iki yerle ilgili bakanlardan konunun yeniden tetkik edilmesini ve rapor hazırlanılmasını istedi.
     Külcü, konuyla ilgili gelişmelerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Milletvekilleri tarafından takip edileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumun meydan ve yerleşke sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER