Çorum Belediyesi sinekle mücadeleye erken başladı

Çorum Belediyesi sinekle mücadeleye erken başladı


ÇORUM (A.A) - Çorumda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sinekle mücadele çalışmaları erken başladı.
     Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaptığı açıklamada, yaz aylarında sıkça yaptıkları haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu yıl erken başlattıklarını söyledi.
     Şubat ayı başından itibaren ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Candan, Amacımız haşereleri yumurta döneminde üreme merkezlerinde yok etmek. Havaların kış şartlarına göre çok sıcak gitmesi yumurta oluşumunu beraberinde getirmektedir. Çorumlu hemşehrilerimizin bahar aylarında sinek ve haşereden sıkıntı çekmemesi için her türlü makine donanımı ve personelimizle haşereyle mücadeleye erken başladık diye konuştu.
     Çorum merkez ve mücavir alan içerisinde yer alan dere kenarları, fosseptik kuyuları, su kuyuları, su depoları, rögarlar, kanallar, bodrumlar, sığınaklar ile jit olabileceği düşünülen her yerin ilaçlanarak kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirten Candan, Sülüklü Deresi, Derinçay, Karapürçek Çöp Döküm Sahası, sanayi bölgelerindeki metruk alanlar, hayvan pazarı, ağaç pazarı gibi yerlerde yoğun olarak devam ettirilen ilaçlama çalışmalarımızı tüm mahallelerimizde de sürdürülmektedir ifadelerini kullandı.
     Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Candan, Vatandaşlarımız çöplerini açık vaziyette gelişigüzel dökmemeli, apartmanlar arasındaki boş alanlara çöplerini atmamalılar. Bodrumlarını temiz ve kuru tutacak önlemleri almalılar dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Belediyesi sinekle mücadeleye erken başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER