Çorum Valiliğinden ÖDES Projelerine teklif çağrısı

Çorum Valiliğinden ÖDES Projelerine teklif çağrısı


ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliğince Özürlüler Destek Programının (ÖDES) 2012 yılına dönük projelerine yönelik teklif verilmesi çağrısında bulunuldu.
     Valilikten yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından özürlülüğün önlenmesi ve özürlü bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.
     Çeşitli kurum ve kuruluş tarafından da son zamanlarda gerçekleştirilen projelerle bu çalışmaların desteklendiği ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttüğü faaliyetlerin ve olağan görevlerinin yanı sıra, ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçların karşılanabilmesi için daha esnek proje geliştirilebilecek ve uygulanabilecek bir yapıya gereksinim duyulduğu belirtildi.
     Valiliklerin doğrudan sorumlu olduğu, projeye dayalı olarak ihtiyaçların kısa sürede giderilmesi amacıyla hazırlanan Özürlüler Destek Programının (ÖDES) ilk uygulamasının 2011 yılında gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, bu kapsamda Çorumdan da 2 projenin desteklendiği vurgulandı.
     Orta ve Doğu Karadeniz Bölgelerindeki illerde özürlülerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan ÖDESin 2012 yılında da uygulanması için ilgili yasa gereği ödenek tahsis edildiği, bu çerçevede projeler ile yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
     ÖDES 2012 yılı uygulama usul ve esaslarında belirtildiği şekilde, ÖDES kapsamında proje teklif formuna uygun olarak hazırlanacak proje tekliflerinin proje yürütücüsü kurumlar tarafından 2012 yılı Ekim ayının sonuna kadar Valiliğe iletilmesi istenen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Valiliğimiz tarafından projelerin, ÖDESin amaçlarına uygunluğu, proje formatına uygunluğu, aynı hedef kitlesine yönelik benzer projelerin olmaması, başka bir finansman kaynağına sunulan veya başka bir finansman kaynağından desteklenen projeler olmaması ve ildeki özürlü bireylerin ihtiyaç ve öncelikleri bakımından değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunan proje teklifleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına iletilecektir. Projelerin süreleri bir yılı aşmayacaktır. ÖDES ödeneğindeki sınırlılık dikkate alınarak projeler için alt sınır 10 bin TL, üst sınır 100 bin TL olarak belirlenmiştir. 2012 Yılı ÖDES Projeleri Teklif Çağrısı ile ilgili detaylı bilgilere ve gerekli dokümanlara http://www.ozida.gov.tr/odes/odes_2012/ internet adresinden ulaşılabilmektedir.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum Valiliğinden ÖDES Projelerine teklif çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER