Çözüm süreci, sermaye piyasasına güven verecek

Çözüm süreci, sermaye piyasasına güven verecek -SPK Başkanı Ertaş: "Sermaye piyasası bundan olumlu etkilenecek. Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru güven unsurudur" -"Olumlu tablo ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Bu hem ek


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, çözüm sürecinden sermaye piyasasının olumlu etkileneceğini belirterek, "Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru güven unsurudur" dedi.
     Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sermaye Piyasası Kuruluna olan ilgiyi artırmak, vatandaşların sermaye piyasalarındaki tüm araçlarla ilgili riskler, getiriler düzeyinde farkındalık düzeyini artırmaya yönelik çabaları olduğunu söyledi.
     Sermaye Piyasası Kurulu olarak çeşitli hedeflerinin olduğunu anlatan Ertaş, şunları kaydetti:
     "2023 yılına kadar Türkiyeyi dünyanın ilk 10 finans merkezinden bir tanesi yapmak. Bunun pek çok alt bileşeni var. 38 tane eylem planı var. Bunların içerisinde hukuki altyapının oluşturulması var. Kanun çıktı, ikinci düzenlemelerle ilgili. Yaklaşık 60 düzenlemeyi bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Bunların 48 tanesini ilk 6 ay içerisinde yapacağız. Önemli bir kısmının taslağını web sitemize koyduk. Sektörün değerlendirmesine, görüşlerine açtık. İnşallah bu haftadan itibaren onları Resmi Gazeteye göndereceğiz."
     Borsaların birleşmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Ertaş, altın borsasının tamamlandığını, yakın bir gelecekte Borsa İstanbul çatısı altına geleceğini vurguladı.
     Ertaş, Türkiyenin gündeminde önemli konuların olduğunu belirterek, "Uluslararası Tahkim Merkezi ve İhtisas Mahkemeleriyle ilgili düzenlemeler. Onlar yakın bir gelecekte inşallah sonuçlanacak. Dolayısıyla ekonomik olarak da son derece hem bölgeye hem coğrafyaya baktığımızda iyi ekonomilerden bir tanesiyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da iyi olacak diye çalışıyoruz" diye konuştu.
    
     -"Bu tablodan herkes olumlu olarak yararlanacak"-
    
     Ertaş, çözüm sürecine ilişkin, şöyle konuştu:
     "Çok olumlu neticeler vereceğine samimi olarak inanıyoruz. Zaten Türkiye şu anda bir çekim merkezi. Türkiyenin de içinde bulunduğu grup dünyada hem ticaretin hem de finansın paranın aktığı merkezlerin başında geliyor. Şu anda durumumuz iyiydi, inşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Bu hem faizlerin düşmesine katkı sağlayacak hem de Türkiyenin her bölgesine doğrudan yatırımların artmasında çok olumlu katkısı olacağına inanıyoruz."
     Sermaye piyasasının bundan olumlu etkileneceğinin altını çizen Ertaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Çünkü sermaye piyasasının temel unsuru güven unsuru. Güven unsuru hem sermaye piyasası araçlarına duyulan güven hem de ekonomik ve siyasi istikrar olan güven. Dolayısıyla bu tablodan herkes olumlu olarak yararlanacak. Biz olumlu tablo ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Bu hem ekonomik büyümeye pozitif yansıyacak hem de yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiyeye ilgi gösterecek. Bu da Türkiyede borçlanma maliyetinin altına düşmesine, sermaye piyasası faaliyetlerinin de artmasına olumlu etki sağlayacak. Çok kısa sürede de sonuçlarını göreceğiz diye tahmin ediyoruz."
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çözüm süreci, sermaye piyasasına güven verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER