Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesini ziyaret etti -Grup Başkanı Taşgetiren: "Konyanın Mevlanası, Eskişehir ve Karamanın Yunus Emresi, Hacıbektaşın Hacı Bektaş-ı Velisi


NEVŞEHİR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Nevşehirde Hacı BektaşVeli Külliyesini ziyaret etti.
     Kırşehir ziyareti öncesinde Hacıbektaş ilçesine gelen, Grup Başkanı Ahmet Taşgetiren, Üyeler Beril Dedeoğlu, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı.
     Grup, Hacı Bektaş-ı Velinin sandukasının bulunduğu odaya geçerek dua etti.
     Külliye gezisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Taşgetiren, Kırşehirdeki çalışmaları öncesi Hacı Bektaş-ı Velinin makamına gelmeyi ve "ruhaniyetini yüklenmeyi" istediklerini ifade etti.
     "Dergah ikliminin farklı bir iklim" olduğunu ve tüm Türkiyeye yayılması gerektiğini belirten Taşgetiren, "Bütün arkadaşlarımız o iklimin ruhaniyetiyle buluştular. İçimizde gerçekten güzel duygular oluştu. Buradan yola çıkarak yapacağımız ziyaretler de hayırlı olur, rahmetli olur diye dua ediyoruz" diye konuştu.
     Buralar mutlak sulh mekanı, barış mekanı. İslamın en güzel ikliminin hissedildiği bir mekan diyen Taşgetiren şunları söyledi:
     "Bu dergah iklimi bütün memleketimize yayılsın. Çabamız onun için. Onun için ziyarette bulunduk ve inanıyorum ki memleketimiz böyle güzel Allah dostlarının yaşadığı bir memleket. Konyanın Mevlanası, Eskişehir ve Karamanın Yunus Emresi, Hacıbektaşın Hacı Bektaş-ı Velisi, bunlar memleketimizin manevi bekçileridir. Sulh, selamet, barış bekçileridir. Onlardan aldıklarımızı Kırşehire taşıyacağız, memleketimize taşıyacağız, onu söylemek isterim."
     Grup, ziyaretin ardından Kırşehire hareket etti.
    
     Muhabir: Murat Asil / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER