Çözüm süreci

Çözüm süreci -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -"400 milyar dolar minimum paramızı barut uğruna, silah uğruna, insanların birbirini öldürmesi uğruna tükettik. O para elimizde olsa 400 tane boğaz köprüsü yapardı


KAYSERİ (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çözüm süreciyle ilgili olarak, "400 milyar dolar minimum paramızı barut uğruna, silah uğruna, insanların birbirini öldürmesi uğruna tükettik. O para elimizde olsa 400 tane boğaz köprüsü yapardık, 100 bin kilometre bölünmüş yol yapardık" dedi.
     Çeşitli programlara katılmak için Kayseriye gelen Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini anımsatarak, ülkenin 35 sene insan kaynağını, maddi kaynaklarını bir hiç uğruna, yani terör için tükettiğini söyledi.
     "Günün sonunda kim ne kazandı, bu soruyu sormamız lazım" diyen Yıldırım, silah tüccarlarının kazandığını, ülkenin ise insan kaynağını kaybettiğini dile getirdi.
     Bundan sonra ayrılıkların değil, aynılıkların ön plana çıkacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:
     "400 milyar dolar minimum paramızı barut uğruna, silah uğruna, insanların birbirini öldürmesi uğruna tükettik. O para elimizde olsa 400 tane boğaz köprüsü yapardık, 100 bin kilometre bölünmüş yol yapardık. Sonunda döndük baktık bu yol çıkmaz bir yol, bu sokak çıkmaz bir sokak. İnşallah bu beladan kurtuluyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha fazla geliştireceğiz."
     Barış sürecinin, huzur döneminin Türkiyenin her tarafında müthiş bir moral oluşturduğuna dikkati çeken Bakan Yıldırım, "5 gün önce İzmirde, iki gün önce Şırnaktaydım, Cudi Dağına çıktım. Oradaki göçerlerle oturduk, sohbet ettik. Herkes müthiş bir moral kazanmış durumda. Allah razı olsun, üzerimizden büyük bir yük kalktı diyorlar. İnsanlar artık huzur içinde yaşamak istiyor, geleceğini planlamak istiyor. Ne olacak, dağdan ne haber gelecek, askerdeki çocuğundan ne haber gelecek, bu olaylarla yaşamak istemiyor" şeklinde konuştu.
    
     -"Varsın olmaz olsun öyle siyaset"-
    
     Ülkedeki moral ortamını anlamak istemeyenlerin olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:
     "Bunu anlamamak ya da anlamazdan gelmek siyaset değildir. Varsın olmaz olsun öyle siyaset. Siyaset yapılacak alan var memlekette. Daha büyük hedefler gösterirsiniz, daha büyük refah misyonu ortaya koyarsınız, siyaset yaparsınız. Eninde sonunda biz kazık çakacak değiliz. AK Parti 10 sene yaptığını yaptı. Milletin desteği devam ederse, yapmaya devam eder ama demokrasiler de bir yarıştır. Hizmet devam ederse, desteğiniz devam ederse, siz de ülkeye hizmet edersiniz ama yapamazsanız, geriye gidiş başlarsa kimse kara kaşınıza gözünüze meraklı değil. Bu süreç üzerinden hala az da olsa siyaset alanı bulabilir miyim diye uğraşanlar, gayret edenler var. Şunu herkes bilmeli ki milletimiz bu yeni döneme sahip çıktı."
     Sürecin içinden milletin desteğiyle ve duasıyla çıkacaklarını belirten Yıldırım, ülkenin enerjisinin, gücünün ve kaynaklarının milletin geleceği için ayrılacağını dile getirdi.
     Zaman zaman süreçle ilgili pazarlık iddialarının gündeme getirildiğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:
     "Artık biz dört Tyi terk ediyoruz, 4 Tye devam diyoruz. Terör örgütü de bunu anladı. Tehdidi, terörü, tüfeği, tabutu terk ediyoruz. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrağa devam ediyoruz. Ben bunu farklı bir şekilde söyledim, oradan bile siyaset yapmaya çalıştılar. Biz dedik, terörle filan bir şeyin pazarlığını yapmadık. Ayrı devlet dediler, federasyon dediler, özerklik dediler sonra da demokrasi içinde çözün dediler. Geldikleri nokta bu, normal olan da bu, baştan beri olması gereken de bu. Dedim ki illa bir pazarlık yaptınız diyorsanız doğru bir pazarlık yaptık. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan. Bunun pazarlığı baştan beri Başbakanımızın söylediği şey. Bunu bile bakan pazarlık yaptık dedi diye istismar etmeye kalktılar. Millet bu meseleye vakıf, gereğini yapıyor. Allaha şükür bugüne kadar girdiğimiz hiçbir işin altında kalmadık, milletimize hep dürüst olduk, doğruyu söyledik. Vadettiklerimizi hep yaptık, yapmayacaklarımızı hiç vadetmedik. Bu süreçten de yüzümüzün akıyla, milletimizin duasıyla inşallah çıkacağız."
     Bakan Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığından çıkışı sırasında oğlunun suçsuz olduğu halde arandığını ileri süren Hülya Çalışkanı dinledi.
    
     -Valilik ve belediyeye ziyaret
    
     Bakan Yıldırım, Vali Şerif Yılmaz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi makamlarında ziyaret ederek kent hakkında bilgi aldı.
     Yıldırım, Kayserinin Türkiyenin örnek şehirlerinden biri olduğunu belirterek, şehrin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarısının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
     Mehmet Özhaseki, ziyaretin sonunda Yıldırıma cam işlemeli ibrik hediye etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün - Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER