Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: "İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında, bu terör sorunundan kurtulur"


TRABZON (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şefki Hakyemez, "İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur" dedi.
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
     Vali Kızılcık, Türkiyenin en önemli probleminin çözümünde, Akil İnsanlar Heyetinin sivil inisiyatif olarak çok büyük sorumluk aldığını, çok büyük cesaret örneği gösterdiğini belirterek, "Barışın, kardeşliğin, huzurun daha da kavileştirilmesi hususunda çaba sarf ediyorsunuz. Bu husustaki düşüncelerinizi, bu sürecin güzelliğini insanlarımızla paylaşmak için zamanınızı hiçbir menfaat beklemeden ayırıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
     Yusuf Şevki Hakyemez ise bugüne kadar Türkiyenin terör sorunundan kurtulması yönünde atılan bir adım olduğunu ifade ederek, "Bu çerçevede biz de bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bu güne kadar 11 ili ziyaret ettik. Trabzon onikinci ilimiz. Aynı zamanda memleketim olması hasebiyle ayrı bir yeri var. Bölgede ağırlığı olan bir il" dedi.
     Bugün gerçekleştirecekleri çalışmalarda, Trabzonun çok değişik görüşlerini ifade eden insanlarını davet ettiklerini anlatan Hakyemez, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Onlarla bu süreci değerlendireceğiz. İnşallah Türkiye daha güçlü olma noktasında bu terör sorunundan kurtulur. Sorunlarımızı silahın olmadığı ortamda, siyaset alanında, demokratik yollardan hareketle birlikte konuşuruz. Türkiyenin pek çok sorunu var. Bu sorunların içersinde çözülemeyecek olanı yoktur. Öncelikle bu sorunları konuşmak gerekiyor. Bizler de illerde bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hükümetin başlattığı süreci Karadenizliler, Trabzonlular nasıl değerlendiriyorlar, nasıl görüyorlar- Bu bizim için önemli. Bu yüzden Trabzonda toplantı yapıyoruz."
     Ziyarette, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli ile grup üyeleri Yıldıray Oğur ve Oral Çalışlar da yer aldı.
    
     Muhabir: Aydın Gelleci - Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER