Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: "Süreç iyi anlatılırsa, iyi yönetilirse biz sonuca ulaşacağı kanaatindeyiz. Şimdiden zaten meyvelerini alıyoruz" -Bayburt Valisi İpek: "İnşallah bundan sonr


BAYBURT (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Süreç iyi anlatılırsa, iyi yönetilirse biz sonuca ulaşacağı kanaatindeyiz. Şimdiden zaten meyvelerini alıyoruz" dedi.
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu üyeleriyle Bayburt Valisi Hasan İpeki makamında ziyaret eden Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, çözüm sürecine ilişkin Bayburtta çok güzel bir toplantı yaptıklarını, sürece karşı çıkanlar ile destekleyenlerin güzel değerlendirmelerde bulunduğu söyledi.
     Kendilerinin de zaten bunu sağlamak için toplantılar yaptıklarını ifade eden Hakyemez, "Çünkü Türkiyenin bu konuya ilişkin konuşması gerekiyor, yani sloganik ifadelerle olmuyor bu iş. Bu noktada daha cesaretli olan bir şey de aslında hükümetin atmış olduğu adımdır. Gerçekten hükümetin 30 yıllık bir terör sorunu üzerine çözüm süreci olarak adlandırılan süreci başlatması önemli bir şey. Önemli avantajlarımız var diğer ülkelere göre" diye konuştu.
     Hakyemez, Türkiyede yaşayanların Cumhuriyeti hep birlikte kurduğunu ve pek çok ortak noktası olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     "O nedenle süreç iyi anlatılırsa, iyi yönetilirse biz sonuca ulaşacağı kanaatindeyiz. Şimdiden zaten meyvelerini alıyoruz. Türkiye genelinde şehit cenazeleri artık yok. Bu çok güzel bir şey. Sorunları siyaset yoluyla birlikte çözmek gerekir, hükümetler siyasi alanda bunun için zaten var."
     Türkiyenin bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu, daha da güçlü olacağını dile getiren Hakyemez, "Fakat terör bir ayak bağı, kaynaklarımızı heba ediyoruz terör nedeniyle. İnsanlarımızı, çok değerli varlıklarımızı, kardeşlerimizi, çocuklarımızı kaybediyoruz. Onun için inşallah Türkiye için iyi olacak. Bayburt bu noktada çok sağduyulu düşünüyor, onu toplantıda gördük" ifadelerini kullandı.
    
     -"Türkiyede tarihi günler yaşıyor-
    
     Vali İpek ise Türkiyede tarihi günler yaşandığını, bu anlamda Akil İnsanlar Heyetinin yaptığı çalışmaların tarihte mutlaka çok önemli yerini alacağını ifade etti.
     Dünyanın birçok yerinde terörün bittiğini dile getiren İpek, şunları kaydetti:
     "Avrupanın bir çok ülkesinde, fakat onların çoğunda da bizim kadar yakın ve kardeşlik duygularının olduğu bir konu yoktu, fakat onlar bile bitirebildiler terörü. Bizler tarih sürecinde çok önemli birlikteliklerimiz oldu, her şekilde hepimizin akrabalıkları var, yakınlıkları var ve Türkiyenin geçmiş 30 yılına damgasını vuran çok büyük kayıplarımız var. Bugün bir süreç başladı, bu süreçte sizler insanlarımıza süreci anlatmak için çok önemli görevler üstlendiniz. Bugün Bayburta geldiniz, bu cesaret isteyen bir görev. Sizlere birçok sözler söyleniyor, bunlara cesaret edip böyle bir işe gönüllü olarak soyunabilmek gerçekten cesaret isteyen bir şey. Sizleri kutluyorum. Bayburtta en son 9 ay önce bir şehidiniz geldi, inşallah bundan sonra şehitlerimiz olmaz, kardeşçe yaşayacağımız ortam Türkiyede olur ve birlikteliğimizin yeniden temelli bu vesileyle atılır, atılacağına da inanıyorum."
     Grup üyeleri valilik ziyaretinin ardından Bayburt Kalesine gitti. Heyete, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kalenin tarihi hakkında bilgi verdi. Grup üyeleri burada hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -Şehit İdris Karakaşoğlunun ailesini ziyaret ettiler-
    
     Daha sonra Hakyemez, beraberindeki Grup Sekreteri Fatma Benli ve Raportör Erkan Şen ile 9 ay önce Bitliste şehit düşen İdris Karakaşoğlunun Esentepe Mahallesi Aybüke Sokaktaki evine gitti.
     Hakyemez ve beraberindekileri şehidin dayısı Coşkun Karakaşoğlu karşıladı. Yaklaşık 20 dakika basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette Hakyemez ile Benli şehidin eşi Sevda Karakaşoğlu ve diğer yakınlarıyla görüştü.
     Bu sırada şehidin 9 aylık kızı Elanurun, bir yakınının kucağında, Türk bayrağı asılmış pencereden baktığı görüldü.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar - Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER