Çözüm süreci

Çözüm süreci -Malatya, Tunceli ve Elazığdaki bazı Alevi sivil toplum örgütlerinin sürece destek verdiği bildirildi -Ortak rapordan: "Tarafların başlatmış olduğu barış sürecinin başarıya ulaşması ve akan kanın durması, Alevi ina


MALATYA (A.A) - Malatya, Elazığ ve Tuncelideki bazı Alevi sivil toplum örgütlerinin çözüm sürecini desteklediği bildirildi.
     Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, şubede düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin içinde bulunduğu barış sürecinin hayırla noktalanmasını diledi.
     Barışa katkı sağlamak amacıyla Malatyadaki Alevi sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiğini kaydeden Doğan, toplantılar yaptıklarını söyledi. Bu toplantılarda, Türkiyedeki Alevilerin sorunlarını konuştuklarını dile getiren Doğan, Elazığ ve Tuncelideki Alevi örgütleriyle de bir araya geldiklerini, onların da görüşlerini alarak bir deklarasyon hazırladıklarını söyledi.
     Toplantıda, daha sonra gazeteci Duran Özkan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin imzaladığı raporu okudu.
     Çözüm sürecine girildiği anımsatılan raporda, aktörlerin rollerini oynadığı, bu dönemde Akil İnsanlar Heyetinin de geçiş sürecinde toplumsal refleksi gözlemleme ve raporlama amacıyla tüm ülkeyi dolaştıkları kaydedildi.
     Raporda, "Tarihsel genlerinden gelen barış ve hoşgörü anlayışı, Alevileri süreci desteklemeye yönlendirmektedir. Tarafların başlatmış olduğu barış sürecinin başarıya ulaşması ve akan kanın durması, Alevi inançsal anlayışın bir parçasıdır. Aleviler bu sorumlulukla hareket ederek sürecin aksamadan devamından ve sonuçlanmasından yana tavır koyacaklardır" denildi.
     Alevilerin yeni anayasa yapım sürecinde aktif rol almak istediği vurgulanan raporda, bazı taleplere de yer verildi.
     Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubunun Tuncelideki toplantısına da gönderildiği belirtilen rapora, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat, Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Elazığ Cemevi Başkanı Polat Şaroğlu ile İkinci Başkanı Cafer Yeşil, Tunceli Üniversitesi Alevi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kadir Bulut ile bazı mahalle muhtarlarıyla ilçe dernek başkanlarının imza attığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER