Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Vakıflar Bölge Müdürü Yıldırımhan, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlunu ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Vakıflar Haftası" dolayısıyla Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan ve beraberindekileri makamında kabul etti.
     Gümrükçüoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yılki Vakıflar Haftası ana temasının "vakıf medeniyetinde şehircilik" olmasının kendileri için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu belirtti.
     Yıldırımhanın belediye başkan yardımcılığı yapmış biri olarak şehircilik konusunda uğraş verdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Biz burada görev yaptığımız süre içerisinde şunu müşahade ettik ki hakikatten vakıf medeniyeti anlayışı ile Sayın Yıldırımhan ve çalışma arkadaşları şehrimize çok büyük katkılarda bulundular. Bahçecik Mahallesinin güneyindeki Fatih Camisini nasıl bir medeniyet anlayışıyla restorasyon ve renovasyona tabi tutarak şehre kazandırdıklarını gidip gördük ve iftihar ettik. Sadece Trabzona değil bölgenin tarihi dokusuna gözle görülür derecede, çok önemli hizmetler ifa ettiler" diye konuştu.
     Yıldırımhan ise her yıl 6-12 Mayıs tarihlerinin Vakıflar Haftası olarak kutlandığını kaydetti.
     Bu yılki kutlamalarımızın temasının vakıf medeniyetinde şehircilik olarak belirlendiğini dile getiren Yıldırımhan, şöyle konuştu:
     "Konu şehircilik olunca Trabzon Belediyesinin şehircilik çalışmaları ile vakıflar arasındaki işbirliğini nasıl daha çok geliştiririz düşüncesiyle bu ziyareti yapmayı arzu ettik. Vakıf medeniyetinin oluşturduğu şehircilik anlayışı gerçekten bizim medeniyetimizi oluşturan temel unsurlardan biridir. Çünkü geçmişte şehirler oluşturulurken, önce bir cami yapılır, yanında imarethane, medrese, hamam, hanlar yapılır ve böylece bir kent silueti vakıf eli ile ortaya çıkarılırdı. Vakıfların bu fonksiyonunu günümüzde belediyeler üstlenmiş durumda. Sizlerin de Trabzonda kentsel dönüşüm alanında vermiş olduğunuz çabalar hakikaten takdire şayan. Bu dönüşümler içinde vakıf eserlerinin de etrafları açıldıkça kent siluetine ve estetiğine önemli katkılar sağlayacaktır. Bizler bu amaçla kentsel dönüşüm hızınıza yetişmek için restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Kenti yeniden imar ederken tarihi dokuyu da öne çıkaran anlayışı hızla tamamlamak istiyoruz."
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER