Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyesi Gündoğdu: "Terör bitsin derken geriye dönük geçmişi topyekun yok sayalım değil, şehitlerimizin dün Çanakkalede, bugün Türkiyede ödediği bedelleri biliyoruz"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyesi Ahmet Gündoğdu, "Terör bitsin derken geriye dönük geçmişi topyekun yok sayalım değil, şehitlerimizin dün Çanakkalede, bugün Türkiyede ödediği bedelleri biliyoruz" dedi.
     Grup üyeleri Gündoğdu, Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur, çözüm süreci kapsamında gittikleri Gümüşhanede, Vali Yusuf Maydayı makamında ziyaret etti.
     Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, heyettekilerin bireysel birikimlerini halkla paylaştığını, halkın görüşünü aldıklarını, devlete, meclise, siyasi partilere ulaştırmalarını istedikleri bilgilere, kaygılara ve eleştirilere aracılık ettiklerini söyledi.
     Süreçten umutlu olduklarını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti:
     Umutluyuz, dün sorunun maliyetini ve arkasında kimin olduğunu konuşuyorduk, şimdi çözeriz, çözmeliyiz, yeter ki Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi herkes, dünya görüşü ne olursa olsun, terör bitsin desin, illegal yapılaşmalara karşı olsun, millet iradesinin yanında yer alsın. Bugün yüzde 80in üzerinde bir çoğunluk görüyoruz. Elbette terör bitsin derken geriye dönük geçmişi topyekun yok sayalım değil, şehitlerimizin dün Çanakkalede, bugün Türkiyede ödediği bedelleri biliyoruz. Kırmızı çizgi bu ama artık yeni şehit vermemek, annelerin yüreğini yeniden dağlamamak için vatan üzerinde evlatları yaşatmak, vatan için öldürmek üzere yetiştirdiğimiz gençler yerine kardeşçe yaşadığımız bir toprak olmak istiyoruz.
     Gündoğdu, Türkiyede kardeşçe yaşamaya vurgu yaparak, Bu vatanda kardeşçe yaşayabiliriz. Türkü ile Kürdü ile seçmediği ırkından dolayı aşağı yukarı olma gibi bir kategorizeye gitmeden, insan olduğu için algılayıp hareket edebiliriz. Ben, bu sürecin milletimizin hayrına sonuçlanmasını umuyorum, öyle olacağını biliyorum. İnşallah öyle gerçekleşir diye konuştu
     Vali Mayda, ise Akil İnsanlar Heyetinin, diyalog gruplarının ülkenin değişik bölgelerinde gezerek, sürece ilişkin çalışmaları vatandaşlarla paylaştıklarını söyledi.
     Heyettekilerin hem kendi düşüncelerini vatandaşlarla paylaştığını hem de vatandaşların düşüncelerini dinleyip analiz yaptığını dile getiren Mayda, heyettekilere çalışmalarında başarı diledi.
    
     Muhabir: Osman Yetim-İbrahim Özdemir / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER