Çözüm süreci

Çözüm süreci -Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şeran: "Bu sürecin sonu, toplumsal kucaklamayı sağlamanın bir adımı olmalıdır"


MARDİN (A.A) - Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hatip Şeran, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürecin sonu, toplumsal kucaklamayı sağlamanın bir adımı olmalıdır" dedi.
     Kızıltepe ilçesindeki Özgürlük Meydanında muhtarlarla bir araya gelen Şeran, yaptığı açıklamada, Türkiyenin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunu öne sürerek, çözüm için başlatılan diyalog ve müzakere sürecinin tarihi bir fırsat olduğunu, kalıcı çözüm sağlanıncaya kadar desteklenmesi gerektiğini belirtti.
     Türkiyenin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için somut adım atılmasının şart olduğunu vurgulayan Şeran, barışa katkı sunacak herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.
     "Türkiye insanı barışa hasrettir" diyen Şeran, Sabancı Vakfına sundukları projenin kabul edilmesi halinde Karadeniz Bölgesindeki anneleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki anneler ile Mardinde buluşturacaklarını kaydetti.
     Şeran, projenin anneler arasında kaynaşma ve dayanışmayı sağlayacağına inandığını bildirerek, "Bu sürecin sonu, toplumsal kucaklamayı sağlamanın bir adımı olmalıdır. Bizler muhtarlar olarak bu sürecin sağlıklı şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen desteği vereceğimizi ilan ediyor, bu vesile ile tüm kesimleri barış sürecine destek vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER