Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bağımsız Mardin Milletvekili Türk: "Bu süreçte MHPnin söylemleri bizi incitmez. Ama Kılıçdaroğlu gibi bir Kürtün sürece karşı çıkması inanılmaz ve anlaşılmazdır"


VAN (A.A) - Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "Bu süreçte MHPnin söylemleri bizi incitmez. Ama Kılıçdaroğlu gibi bir Kürtün sürece karşı çıkması inanılmaz ve anlaşılmazdır" dedi.
     Çözüm sürecini anlatmak için Vanda bulunan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Cumhuriyet Caddesinde vatandaşlara hitap etti.
     Türk, yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin önemli olduğunu belirtti.
     Terör örgütünün, üyelerini sınır dışına çekmekle önemli adım attığını iddia eden Türk, "Şimdi gözümüz hükümette, devlette, top onlarda. Bundan sonra nasıl bir yaklaşım gösterecekler. Eğer barışa yönelik yaklaşım gösterirlerse onlara teşekkür edeceğiz" diye konuştu.
     Türk, herhangi bir pazarlık içinde olmadıklarını, tek isteklerinin özgürlük, adalet ve hukukun üstünlüğü olduğunu bildirerek, "Biz Kürtlerin de Türklerin de özgürlüğünü istiyoruz. Kürtler özgürleşirse Türkler de özgürleşir" ifadesini kullandı.
     MHP ve CHPnin süreci sabote etmek için her şeyi yaptığına dikkati çeken Türk, Kılıçdaroğlunun sürece karşı çıkmasını anlamakta zorluk çektiklerini kaydetti.
     Türk, Ergenekonun ve milliyetçi bir kesimin süreci ortadan kaldırmak istediğini öne sürerek, "Bu süreçte MHPnin söylemleri bizi incitmez. Ama Kılıçdaroğlu gibi bir Kürtün sürece karşı çıkması inanılmaz ve anlaşılmazdır. Bizi bu incitiyor" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER