Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker: "(terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkması) Bu çok önemli bir dönüm noktası. Bunun Türkiyenin huzuruna katkısı, sürecin sonunda kendisini belli ed


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkmasına ilişkin, "Bu çok önemli bir dönüm noktası. Bunun Türkiyenin huzuruna katkısı, sürecin sonunda kendisini belli edecektir. Çünkü o zaman dış dünya, Türkiyeye başka türlü bakmaya başlayacaktır" dedi.
     Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü üyelerinin çekilmeye başlamasının, çözüm sürecinin devam ettiğinin elle tutulur, gözle görülür bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Akil İnsanlar Heyeti olarak gittikleri illerde halktan büyük destek gördüklerini anlatan Paker, "Bu gelişmeler, bizim açımızdan, yani akil insanlar olarak, bölgede elimizi daha kuvvetlendirecektir. Bundan sonraki aşamalar da olacaktır" diye konuştu.
     Paker, yaşanan sürecin terör örgütü PKKnın artık bu işi silahla götürme niyetinde olmadığını gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Tabii her ne kadar birtakım insanlar, daha silahı bırakmadı, daha sonra ne olur, geri döner mi, dönmez mi gibi şeyler konuşuyor. Önemli olan şu anda çekiliyor olmasıdır. Bu bir süreç. Bu süreç devem edecektir ama bu çok önemli bir dönüm noktası. Bunun Türkiyenin huzuruna katkısı, sürecin sonunda kendisini belli edecektir. Çünkü o zaman dış dünya da Türkiyeye başka türlü bakmaya başlayacaktır. Gerek yatırımlar olsun gerekse Türkiyenin dünya kamuoyunda değerlendirilmesi olsun başka bir yere gelecektir. Şu anda önemli bir nokta ama bu daha bir sonuç değil."
    
     -"Sürece destek verenler üçe ayrılıyor"-
    
     Heyet olarak gittikleri bölgelerde çalışmalarını aynen sürdüreceklerine değinen Paker, "Çalışma tarzımız başından itibaren aynı. Mutlaka sivil toplumla görüşüyoruz. Yani cuma gününe rastlarsa cuma cemaatiyle görüşüyoruz, esnafla görüşüyoruz. Yerel televizyonlara çıkıyoruz, üniversitelere gidiyoruz. Bu şema hiçbir şekilde değişmeyecek" ifadelerini kullandı.
     Halkın kendilerine büyük ölçüde destek verdiğini vurgulayan Paker, şöyle devam etti:
     "Gittiğimiz illerde halktan çok büyük ölçüde bir destek var. Destek sağlayanlar yüzde 90ın üzerindedir. Yalnız destek verenler üçe ayrılıyor. Bir kısmı kayıtsız şartsız destek veriyor, bir kısmı bizim insan haklarıyla ilgili özgürlük taleplerimiz ne olacak diyor. Bir kısmının da acaba ne veriyoruz, Türkiye bölünüyor mu, yoksa genel siyasi af olacak mı- gibi kuşkuları var. Temelde süreci destekliyorlar, çok büyük ölçüde."
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER