Çözüm süreci

Çözüm süreci -Tiyatro ve sinema sanatçısı Yenilmez: -"Kan dursun, devletin ne yapmaya çalıştığını görelim. Yanlış mı yapıyor, biz de muhabbet fedaileri diye bir ekip kurarız, yollara dökülürüz" -"Yaratılmışların en şereflisi i


ORDU (A.A) - Tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, çözüm sürecine ilişkin, "Kan dursun, devletin ne yapmaya çalıştığını görelim. Yanlış mı yapıyor, biz de muhabbet fedaileri diye bir ekip kurarız, yollara dökülürüz" dedi.
     Yenilmez, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubunun Ordudaki bir düğün salonunda düzenlediği ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini anlattı.
     Sürecin içerisine dahil olmasının nedenlerini sıralayan Yenilmez, şöyle devam etti:
     "Mensup olduğum hareket içerisinde birtakım medya ve birtakım aydın kesim, ülkücüleri sadece vur deyince vuran, öl deyince ölen bir grup, bir misyon adamı olarak göstermeye çalıştı. Ben buna itiraz ettim. Dedim ki bir ülkücülük tanımı yapmaya çalışıyorsunuz ama bu tanımı yaparken, tanklar Sincanda yürüdüğünde herkes kaçacak delik ararken, Meclisin kürsüsüne çıkıp, hatta söz hakkı olmadığı halde bir Anavatan Partili milletvekilinin söz hakkını alıp Meclisin kürsüsünden, Bu memleket İran olamaz ama birileri bilsin, bu memleket Suriye de olamaz, namlusunu milletine çevirmiş bir orduya da kimse selam durmamızı bizden bekleyemez diyen Muhsin Yazıcıoğlu niye aklınıza gelmiyor diye sormak için bu sürece dahil oldum."
     "Ben sanatçıyım, benim toplumu terbiye etmek gibi bir görevim yok ama benim şu görevim var, toplumun önüne ayna koymak" diyen Yenilmez, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Birilerinin hatasını sahiplenmek istemiyorum, onun için buraya geldim. Kan dursun, devletin ne yapmaya çalıştığını görelim. Yanlış mı yapıyor, biz de muhabbet fedaileri diye bir ekip kurarız, yollara dökülürüz. Çanakkalede dökülmedik mi- Bir dinleyelim, bir bakalım, bir görelim. Resmi görelim. Yaratılmışların en şereflisi insanın ölmesini bir durduralım, aklı selim olalım, aklı selimle konuşalım."
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER