11. Türkçe Olimpiyatları

11. Türkçe Olimpiyatları -Olimpiyatlar kapsamında Ispartada 20 ülkeden 60 öğrenci gösteri sunacak


ISPARTA (A.A) - 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Ispartada 20 ülkeden 60 öğrenci gösteri yapacak.
     Olimpiyatların Ispartada gerçekleşecek ayağı ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile organizasyon sorumlusu Süleyman Keskin katıldı.
     Oğuz, burada yaptığı konuşmada, olimpiyatlar kapsamında Ispartada gerçekleştirilecek etkinliğe kentteki tüm kurum ve kuruluşların sahip çıktığını söyledi.
     Türkçe Olimpiyatlarının tüm dünyada büyük bir hayranlıkla izlendiğini belirten Oğuz, olimpiyatların bir ayağının Ispartada düzenlenecek olmasını kentin tanıtımı açısından önemsediklerini kaydetti.
     Geçen yıl Ispartada düzenlenen olimpiyatları 45 bin kişinin izlediğini ifade eden Oğuz, bu yıl da vatandaşların aynı ilgiyi göstermesini beklediklerini söyledi.
     Organizasyon sorumlusu Keskin ise Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl 11incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının bu yılki sloganının "Evrensen Barışa Doğru" olduğunu ifade etti.
     1-6 Haziran tarihlerinde 41 ilde gerçekleşecek etkinliklere 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katılacağını anlatan Keskin, şarkı, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film dallarında yarışmalar düzenleneceğini kaydetti.
     Ispartada düzenlenecek etkinliğin 2 Haziranda gerçekleşeceğini belirten Keskin, kentteki gösteriye 20 ülkeden 60 öğrencisinin katılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER