Çözüm süreci

Çözüm süreci -TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Akbulut: "Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara karşı süreç kararlılıkla yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır" -"Eşitlik, özgürlük, adalet ve insan hakları gibi evrensel değe


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, çözüm sürecine ilişkin, "Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara karşı süreç kararlılıkla yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır" dedi.
     Akbulut, TGTV tarafından düzenlenen "Ortak Vicdanın Sesi" konulu istişare toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede terör nedeniyle 30 yılda 35 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.
     Terörle mücadele için büyük harcamalar yapıldığına işaret eden Akbulut, "Bu duruma son vermek için şu an uygun bir rüzgar var. Bu rüzgarı kalıcı bir iklim değişikliğine dönüştürmek, hepimizin görevidir. Çözüm süreci çok önemlidir" diye konuştu.
     TGTV olarak çözüm süreciyle ilgili çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Akbulut, şunları kaydetti:
     "Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara karşı süreç kararlılıkla yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır. Türkiyenin huzuru, güvenliği ve geleceği için bu gereklidir. Sürecin, amacına uygun, güzel bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum. Adil paylaşım, adalet, insan hak ve özgürlükleri ile mülkiyet herkesin talebi. Krizlerin aşılabilmesi için yeni arayışlar ortaya çıkmaktadır. Bu tarihsel dönemde, ülkemiz açısından çok önemli değişim ve karar süreçleri ile yüz yüzeyiz. Türkiye, sorunlarını bir bir tespit ediyor ve çözüm bulmaya, kabuğunu kırmaya çalışıyor. Atılacak doğru adımlar, Türkiyeyi parlak ufuklara taşıyacaktır. Türkiyeyi dünyada sözü geçen siyasi aktör haline getirecektir. Eşitlik, özgürlük, adalet ve insan hakları gibi evrensel değerler etrafında, tüm toplum kesimlerini rahatlatacak yeni bir bakışı açısı oluşturulmalıdır."
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER