Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Sekreteri Çelenk ile üye Kızılkaya, Kumlucada ziyaretlerde bulundu -Kızılkaya: -"Barış için duygularımızı bir kenara bırakmak zorundayız"


ANTALYA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Üyesi Muhsin Kızılkaya, "Barış için duygularımızı bir kenara bırakmak zorundayız" dedi.
     Akdeniz Grubu Sekreteri Tarık Çelenk ve üye Kızılkaya, Kumluca ilçesine bağlı Beşikçi köyünü ziyaret etti. Köy girişinde muhtar Hüseyin Beşikçi ve köylüler tarafından karşılanan Çelenk ve Kızılkaya, köylülerle çözüm süreciyle ilgili sohbet etti.
     Çelenk, kendilerinin herhangi bir fikir beyanında bulunmak için gelmediklerini, tam aksine halktan gelecek fikir ve önerileri hükümete ileterek devletin doğru karar almasının amaçlandığını söyledi.
     Kızılkaya ise kendilerine "Akil insanlar" denildiğini ancak kendilerini daha çok gönüllü olarak gördüklerini ifade ederek, Türkiyede bir süreç yaşandığını, bununla ilgili halkın sorularını mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacaklarını, ortaya çıkan fikirleri rapor halinde hükümete bildireceklerini anlattı.
     Köylülerden birisinin, süreçle ilgili gelişmeleri neden iktidar partisi milletvekilleri yerine Akil İnsanlar Heyetinin anlattığını sorması üzerine Kızılkaya, şöyle konuştu:
     "Devlet ilk defa halkına bir şey danışıyor. Bu da demokrasi adına güzel bir şeydir. Türkiyede 30 yıldır bir çatışma yaşandı, 400 milyar dolar para harcandı. Sorunun çözülmesi halinde devlet maddi manevi güçlenecek, gücünü de bu toprakların kalkınmasında kullanacaktır. Çatışma biterse sizler, bizler, hepimiz çocuklarımızı daha rahat askere göndereceğiz. Harcanan paralar Anadolunun kalkınmasına kullanılacak.
     Biz niye buradayız diye sorunca, bu sadece AK Partinin, CHPnin veya MHPnin sorunu değil, milli bir sorun. Eğer bir kişinin canını kurtarırsak, bir kişinin gözyaşını dindirebilirsek sevincimiz, mutluluğumuz artacak. Öncelikle bu kanı durdurmalıyız."
     "Ben AK Partili değilim ama mesele parti meselesi değil" diyen Kızılkaya, "Devletler gurursuzdur, duyguları yoktur. İnsanların gururları, duyguları vardır. Barış için duygularımızı bir kenara bırakmak zorundayız- diye konuştu.
     Köylülerden Musa Songur, Türkiyede herkesin barış içinde yaşamasını istediklerini, bu nedenle çözüm sürecini desteklediğini belirterek, "Bu barışı Aleviler gibi istiyoruz. Bizde iki kişi kavga etse, kavgayı kendi aramızda barışla çözeriz. Kavgaların silah zoruyla, kin güderek sona ermesini beklemeyiz" dedi.
     Daha sonra Toptaş köyüne giden Çelenk ve Kızılkaya, görüşmelerin ardından buradan ayrıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER