Çözüm süreci

Çözüm süreci -Hakkarili kanaat önderi Adıyamandan barış mesajı: Biz kardeşlik, birlik, beraberlik istiyoruz. Herkes barışa katkı sunsun ve bu kanı durdursun


HAKKARİ (A.A) - Yılmaz Kazandıoğlu - Hakkarili kanaat önderi Mehmet Adıyaman, çözüm süreciyle ilgili, Biz kardeşlik, birlik, beraberlik istiyoruz. Herkes barışa katkı sunsun ve bu kanı durdursun dedi.
     Vali Orhan Alimoğlu ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kent merkezine bağlı Çanaklı ve Kırıkdağ köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
     AA muhabirinin de bulunduğu ziyarette, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Alimoğlu ve Sönmez, köylerin sorunları hakkında bilgi aldı. Özellikle çocuklara yakın ilgi gösteren ve kendilerini karşılamaya gelen asker kıyafetli bir çocuğu kucağına alarak seven Tuğgeneral Sönmez, vatandaşlar ve çocuklarla sohbet etti.
     Köylerin daha üretken hale gelmesi için yapılacak çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgi veren Vali Alimoğlu, daha önce güvenlik gerekçesiyle boşaltılan köylere geri dönüşlerin yapılması için de vatandaşlarla işbirliği içinde olacaklarını söyledi.
     Sanki Kırıkdağ köyüne bir güneş doğdu sözleriyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakkarili kanaat önderi Mehmet Adıyaman ise son günlerde gündemde olan çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
     Ülkede 30 yılı aşkın süredir büyük acılar yaşandığını anlatan Adıyaman, terör sorununun savaşmakla bitirilemeyeceğini herkesin anladığını ifade etti.
     Adıyaman, insanların artık savaşmak yerine barış istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Bu barışı kimse bozmasın. Herkes barış, huzur istiyor. Bir oğlumuz orada, bir oğlumuz burada birbirlerini vuruyor. Sayın Başbakandan, Genelkurmay Başkanından, Cumhurbaşkanından rica ediyorum, fırsat bu fırsattır, kimseyi dinlemeyin, bu barışı yapın. Ey Kandil, ey PKKlılar sizin de fırsatınız bu seferdir. Madem siz, Apo bizim liderimiz diyorsunuz, o zaman siz de onu dinleyin. Dinlemezseniz yalnız kalırsınız, perişan olursunuz. Biz kardeşlik, birlik, beraberlik istiyoruz. Herkes barışa katkı sunsun ve bu kanı durdursun.
     Köydeki kilim atölyesinde incelemelerde bulunan Alimoğlu ve Sönmez, daha sonra Zap Jandarma Karakolunu ziyaret ederek Mehmetçikle bir araya geldi.
    
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER