Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti İzmir Milletvekili Sait: Diyarbakır ve Mardine gittiğimizde halkın barış istediğini gördük. Mostar ve Malabadi köprüleri arasında da dostluk köprüsü oluşturduk AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şük


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla Balkan Anadolu Derneği tarafından Diyarbakır ve Mardine düzenlenen gezide halkın barış isteğini gördüklerini belirterek, Mostar ve Malabadi köprüleri arasında dostluk köprüsü oluşturduk dedi.
     Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin mükemmel bir çözüm süreci başlattığını, süreci desteklemek amacıyla sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve siyasetçilerin oluşturduğu 100 kişilik bir heyetle Diyarbakır ve Mardini ziyaret ettiklerini, 2 günlük ziyaretten olumlu izlenimlerle döndüklerini belirtti.
     Güneydoğu Anadoluda yaşayan İzmirliler ile 2 oğlunun da terör örgütü PKKya katıldığını söyleyen Fatma Doğanın da heyete katıldığını anlatan Sait, gezi kapsamında Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından kırmızı güllerle karşılandıklarını ifade etti.
     Resmi kurumların yanı sıra bölgedeki şehit annelerini de ziyaret ettiklerini dile getiren Rıfat Sait, Diyarbakır ve Mardine gittiğimizde halkın barış istediğini gördük. Mostar ve Malabadi köprüleri arasında da dostluk köprüsü oluşturduk diye konuştu.
    
     -Muhalefet partilerine Diyarbakır gezisi önerisi-
    
     CHP ve MHP liderlerinin zaman zaman çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunduğuna değinen Sait, şöyle konuştu:
     Diyarbakır, Mardin gezilerini herkese tavsiye ediyorum, muhalif olanlara da tavsiye ediyorum. Olay siyasi bakılmayacak kadar büyük bir olay. CHP ve MHPnin bölgeye gidip görmeleri gerekiyor. Halk artık olayların bitmesini istiyor. Geçmişte yaşanan olayların intikamını almayı değil, Türkiyenin geleceği en iyi seviyeyi ve barışı düşünmemiz gerekiyor.
     Karşılıklı dostluk mesajlarının iletildiği olumlu bir geziden dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Rıfat Sait, çözüm sürecine katkı amacıyla Vanı, hatta Erbili ziyaret etmeyi planladıklarını söyledi.
     Diyarbakır ve Vandan sivil toplum örgütü temsilcilerini de Balkanlara götürmek istediklerini anlatan Sait, Mostar ve Malabadi köprüleri arasındaki dostluğun bu şekilde tamamlanacağını ifade etti.
     Ziyaret sırasında kendisine Kürtçe bir sözlüğün de hediye edildiğini dile getiren Rıfat Sait, Balkanlarda konuşulan bazı dilleri bildiğini, Kürtçeyi de öğrenmek istediğini sözlerine ekledi.
    
     -Arnavut tartışması-
    
     AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükürün Arnavut olmasına ilişkin açıklamalar konusunda değerlendirmede bulunan Sait, şunları kaydetti:
     Boşnaklar, Arnavutlar da Biz Türküz diyorlar. Türkiyenin çıkarları ve geleceği doğrultusunda çalışmamız gerekiyor. Hakan Şükür de Kosovalıdır ve Ben de Arnavutum dedi. Arnavut olmak, Kürt olmak, Boşnak olmak çok sıkıntılı bir şey değil ki. Biz çok söyledik. Hakan Şükür ilk kez söyledi olay oldu. Milliyetçilik yapmadı, fakat yanlış anlaşıldı. Müslüman ve Osmanlı geleneğinden geldiğini anlatmak istedi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER