Çözüm süreci

Çözüm süreci -Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Demirkıran: -Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı, özgürlüğü o


SİİRT (A.A) - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı, özgürlüğü odur dedi.
     Demirkıran, bir pastanede düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecini çok önemli bulduğunu belirterek, bütün toplum tarafından benimsenen sürecin AK Parti iktidarıyla başladığını anlattı.
     Partisinin iktidar olduğu dönemden beri Türkiyede normalleşme sürecinin başladığını, gerekli yasal değişikliklerin yapıldığını ve OHALin kaldırıldığını kaydeden Demirkıran, PKKnın Avrupa ve ABD tarafından terör örgütü kabul edildiğini, Kürt halkı ile PKKyı birbirinden ayırmak gerektiğini vurguladı.
     Demirkıran, şöyle konuştu:
     PKK bir terör örgütüdür. Bunu kimse inkar etmiyor ama bir realite, Kürt halkı var. Kürt halkının, yıllarca geçmişte asimilasyona uğramış, yok sayılmış, inkar edilmiş birçok hakları var. Bu haklarının da tesis edilmesi lazım. Bu hakların talep edilmeden, kan dökülmeden tesis edilmesi gerekiyordu.
     Türkiyede yaşayan 76 milyon insanın her bir ferdinin beklentisi, hakkı, özgürlüğü, hürriyeti neyse, Doğu ve Güneydoğuda yaşayan insanın hakkı, özgürlüğü odur. İstanbulda yaşayan Rumun, Ermeninin, Yahudinin hakkı odur.
     Birçok şeyin çözülmesi için belli bir süreç gerektiğine işaret eden Demirkıran, yapmak istedikleri çalışmaların geçmişte askeri vesayet altında hazırlanan anayasadan kaynaklanan nedenlerle engellendiğini savundu.
     Demirkıran, yeni anayasa için kararlı olduklarını dile getirerek, Anayasa Hazırlama Komisyonunun çalışmalarından sonuç alınmadığı takdirde hazırlayacakları anayasayı referanduma götüreceklerini ve halkın bunu destekleyeceğine inandıklarını bildirdi.
     Çözüm sürecine yönelik provokatif girişimler olacağına dikkati çeken Demirkıran, Buna engel olunması gerekir. Hepimizin sürece destek vermesi gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Meral Özdemir
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER