Çözüm süreci

Çözüm süreci -Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ceylan: Bu süreçle Hakkari tarım, hayvancılık başta olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişecek


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, çözüm süreciyle ilgili Bu süreçle Hakkari tarım, hayvancılık başta olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişecek dedi.
     Prof. Dr. Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede uzun yıllardır yaşanan sıkıntıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm süreciyle yeni bir boyut kazandığını belirtti.
     Çözüm sürecinin birçok kesimin arzu ettiği bir durum olduğunu vurgulayan Ceylan, bölgedeki sıkıntıların giderilmesi için çözüm sürecinin olumlu ve pozitif bir adım olduğunu söyledi.
     Hakkari Üniversitesi olarak her şartta süreci desteklediklerine değinen Ceylan, şöyle konuştu:
     Bu süreçle Hakkari tarım, hayvancılık başta olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişecek. Çünkü süreçle belli sektörlere yapılan harcamalar yön değiştirecek ve ülkede çok şey değişecek. Ülkede askeri harcamalar daha az yapılacak. Dolayısıyla bu harcamalar eğitime kaydırılacaktır. Ekonomi bu anlamda daha hareketlenecek ve piyasaya daha çok para girecek.
     Ceylan, bugüne kadar gözardı edilen veya farkında olunmayan dinamiklerin süreç ile hayata geçeceğine inandığını bildirerek, bu dinamiklerden en önemlisinin turizm olduğunu kaydetti.
     Hakkarinin ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ancak bunun yaşanan kötü olaylar nedeniyle yeteri kadar ortaya çıkarılamadığını anlatan Ceylan, Burada başta kış sporları olmak üzere tüm doğa sporları yapılabilir. Süreç olumlu sonuçlanırsa Hakkari turizmde cazibe merkezi olur. Bu da bölgenin ekonomisini canlandırır diye konuştu.
     Ceylan, çözüm sürecinde etkin rol alacak akil insanların da bölgeleri iyi tanıyan kişilerden seçildiğine dikkati çekerek, Bu konuda son derece isabetli bir seçim yapılmış. İnsanların süreçle ilgili yapacağı her türlü olumlu katkıya herkesin açık olması lazım ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER