Çözüm süreci

Çözüm süreci -MHP Grup Başkanvekili Vural: -"Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ve bütün olması noktasında şehit ve gazilerimizin mücadelesini anlamsızlaştıramayacaktır"


BARTIN (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ve bütün olması noktasında şehit ve gazilerimizin mücadelesini anlamsızlaştıramayacaktır" dedi.
     Vural, Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Genceli ziyaretinde yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin uğruna canını, kanını verdiği değerleri siyaset alanında korumaya, onların yürüttüğü mücadeleyi yürütmeye devam edeceklerini söyledi.
     Çözüm sürecinde parti olarak savunulması gereken değerleri ifade ettiklerini vurgulayan Vural, şöyle konuştu:
     "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörle mücadelesini kazanmıştır. Bu mücadeleyi kazananların binlerce anası babası vardır. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ve bütün olması noktasında şehit ve gazilerimizin mücadelesini anlamsızlaştıramayacaktır. İçini boşaltamayacaktır. Ana yüreği parçalanmasın, bölünmesin istiyoruz. Hiç kimse de şehitlerimizi ve gazilerimizi birileriyle aynı kefeyle koyma hadsizliğini yapmasın.
     Şehitlerimizi ve gazilerimizi bu sürecin malzemesi yapmak da istemesinler. Şehit ve gazilerimizin bu süreç içerisinde bir malzeme olarak kullanılması kabul edilebilecek bir husus değildir."
     Dernek Başkanı Gencel de çözüm sürecinde BDPnin samimi olmadığını düşündüklerini belirterek, "BDPnin daha önceki sabıkası ortadadır. 1993de böyle bir sürece girilmişti. Bingöl karayolunda 33 askerimizin şehit edildiği olayın ardından süreç ortadan kalktı. Buna benzer saldırılar bugün de olabilir. Eğer bir süreç yürüyecekse karşıdakinin samimiyeti ölçülerek hareket edilmelidir" diye konuştu.
     MHP Grup Başkanvekili Vural daha sonra, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksözü ziyaret etti. Toksöz, Vurala tel kırma işlemeli şal ile odanın şiltini takdim etti.
     Vefat eden esnaf Uğur Yılmamın (55) Şadırvan Camisindeki cenaze törenine de katılan Vural, ardından Bartın Belediyesi ile partisinin il başkanlığını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı-Kasım Sakallı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER