Çözüm süreci

Çözüm süreci -Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -"Bu ülkede barış istemeyecek tek kişinin olacağını sanmıyorum. Kim, kan akmaya devam etsin diyebilir, bu mümkün değil" -"Terörü bitirmek için İslam kardeşliğini geliştirmemiz


UŞAK (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çözüm sürecine ilişkin, "Bu ülkede barış istemeyecek tek kişinin olacağın sanmıyorum. Kim, kan akmaya devam etsin diyebilir, bu mümkün değil" dedi.
     Kamalak, partisinin yeni il başkanlığı binasının açılışı için geldiği Uşakta gazetecilerin soruları üzerine, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.
     "Duamız da gayretimiz de sizinle ama dikkat edin diyoruz" ifadesini kullanan Kamalak, çözüm için terörü doğuran sebeplerin ortadan kaldırılmasının gerektiğini belirtti.
     Terörün finans kaynakları kurutulmadan, silahlandıran çevreler etkisiz hale getirmeden terörü önlemenin mümkün olamayacağını dile getiren Kamalak, şöyle devam etti:
     "Öcalan, malum mesajı verdikten sonra hiçbir terörist silah bırakmadı. Silah bıraksa da hiçbir şey olmaz, çünkü bunu sağlayanlar içeride değil dışarıda. Çok daha önemlisi teröristi yetiştiren sistemin kendisidir. Terörü bitirmek için İslam kardeşliğini geliştirmemiz gerekiyor ama bu kavram sorunun çözümüne tek başına yeterli olmaz. Kardeşliğin gereği olarak samimiyet, yatırım ve bölgenin ekonomik yapısını güçlendirmemiz gerekiyor. İslam kardeşliğinin içinin doldurulması, hukukunun yerine getirilmesi gerekiyor. Bu ülkede barış istemeyecek tek kişinin olacağını sanmıyorum. Kim kan akmaya devam etsin diyebilir, bu mümkün değil."
     Akil insanlar heyetinin çalışmalarını desteklediklerini de ifade eden Kamalak, sorunun çözümü için herkesin katkı koyması gerektiğini söyledi.
     Heyetin toplumun yetiştirdiği, değer verdiği insanlardan oluştuğunu belirten Kamalak, "Tabi ki bu sorun, bu terör, bu kan, bu ülkenin yetiştirdiği akil insanları da rahatsız ediyor. Sorunun çözümü için görev almış olmalarını takdirle ve saygıyla karşılıyorum" diye konuştu.
     Kamalak, daha sonra il başkanlığının yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER