TESKOMB Bolu Bölge Birliği Mali Genel

TESKOMB Bolu Bölge Birliği Mali Genel Kurulu -Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: -"Geri ödemelerde esnafa yapılacak en iyi yardım, faiz oranlarının düşürülmesi"


DÜZCE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, kredi kullanan esnaflara geri ödemelerde yapılacak en iyi yardımın faiz oranlarının düşürülmesi olduğunu söyledi.
     Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB) Bolu Bölge Birliğinin Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde düzenlenen mali genel kurulunda konuşan Metin, 11 Nisanda Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6455 sayılı Gümrük Kanunu sayesinde kooperatiflerin kefaletiyle kullandırılacak kredilerde eş rızası aranmayacağını anlattı.
     Eş rızası aranmamasının farklı algılamalara yol açtığını vurgulayan Metin, "Uzun süren çalışmalarımız neticesinde bu uygulamayı hayata geçirdik. Eş rızasının aranmayacağı yerler, esnaf kredi kefalet kooperatifleri ile tarım kredi kooperatifleridir. Bu iki kooperatifimiz haricinde uygulama devam ediyor diye konuştu.
     Kredilerdeki yıllık faizlerin yüzde 7,8den yüzde 6ya düşürüldüğünü anımsatan Metin, "Geri ödemelerde esnafa yapılacak en iyi yardım, faiz oranlarının düşürülmesi. Hükümetimiz her zaman olduğu gibi esnafımızın yanında olduğunu yine göstermiştir" ifadesini kullandı.
     TESKOMB Genel Başkanvekili Bahri Şarlı ise 2002 yılında esnaflara 12 milyon lira kredi kullandırıldığını, takiplerinin yüzde 53 olduğunu belirterek, 2002den beri 6,5 milyar lira kredi kullandırıldığını, takiplerinin yüzde 3e gerilediğini söyledi.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TESKOMB Bolu Bölge Birliği Mali Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER