SAD

SAD-EKOG Yönetim Kurulu Başkanı Kıraç: -"Türkiye, amatör balıkçılık alanında acilen yeni bir vizyona ve yönetim modeline ihtiyaç duyuyor"


ANTALYA (A.A) - Sualtı Araştırmaları Derneği Ekolojik Araştırmalar Grubu (SAD-EKOG) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Orkun Kıraç, "Türkiye, amatör balıkçılık alanında acilen yeni bir vizyona ve yönetim modeline ihtiyaç duyuyor" dedi.
     SAD-EKOG tarafından "Türkiyede Sorumlu Amatör Balıkçılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Kaş ilçesindeki bir otelde çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya amatör olta balıkçılığı, sualtı avcılığı dernekleri, dalış okulları, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri katıldı.
     SAD-EKOG Yönetim Kurulu Başkanı Cem Orkun Kıraç, burada yaptığı konuşmada, amatör balıkçılığın son yıllarda hızla geliştiğini söyledi. Kıraç, geniş katılımlı bir çalıştay yapıldığını belirterek, "Bugüne kadar fazla bir araya gelememiş gruplar aynı masada oturup, daha sorumlu, sürdürülebilir, denizel yaşama daha saygılı ve duyarlı bir amatör balıkçılık kültürünün yeşertilmesi konusunda uzlaşıya vardılar ve bunun koşullarını müzakere ettiler. Türkiye, amatör balıkçılık alanında acilen yeni bir vizyona ve yönetim modeline ihtiyaç duyuyor" dedi.
     Toplantının ikinci gününde katılımcılara dalış gezisi düzenlendi. Çalıştaya İspanyadan konuk olarak katılan Oscar Sague Pla, küresel ısınmayla yayılma gösteren istilacı türler hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER