Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Denizliye geldi -Heyet Başkan Yardımcısı Özgürel: "Kim Türkiyede terör son bulmasın, barış gerçekleşmesin der ki. Bunun nasıl gerçekleştirilmesi konusunda görüşler farklı, fark


DENİZLİ (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkan Yardımcısı Avni Özgürel, Türkiyede tüm kesimlerin barışın gerçekleşmesinden yana olduğunu ancak bunun nasıl yapılacağı konusundaki farklılıkların tartışıldığını belirtti.
     Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Heyetinde yer alan Başkan Vekili Avni Özgürel, Sekreter Arzuhan Doğan Yalçındağ, üyeler Hasan Karakaya ve Fadime Özkan, haftasonu temaslarda bulunmak üzere Denizliye geldi.
     Özgürel, heyet üyelerinin yerleştiği otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizlinin Egenin en güçlü şehirlerinden birisi olduğunu, Denizli ile ilgili hep olumlu intibalarının olduğunu belirtti.
     "Biz buraya alkış almaya değil herkesin düşüncelerini almaya geldik" diyen Özgürel, şöyle konuştu:
     "Süreci nasıl değerlendirdiğimizi anlatacağız. Eleştiriler varsa onları dinleyeceğiz, öğreneceğiz. Dilimizin döndüğünce anlatmaya gayret edeceğiz. Eğer birtakım itirazlar varsa ve hak verdiğimiz ya da hükümet katına iletilmesi gerekli gördüğümüz hususlar varsa onları da iletmek üzere not edeceğiz."
     Denizlide yoğun programlarının olduğunu ifade eden Özgürel, "Denizlide akil insanlara tepki" şeklinde çıkan basında yer alan haberlerle ilgili, "Bildiğim kadarıyla burada demokratik sivil toplum platformu adına bir açıklama yapılmış. Bizi davet ettiler ama biz gelmiyoruz, kabul etmedik diye. Oysa biz bütün herkese buradaki bütün sivil toplum kuruluşlarına ayrım yapılmaksızın hepsine davet gönderdik, kabul de ettiler. Ama bir kısmı herhalde sonradan utandı" dedi.
     Özgürel, Heyet Üyesi Hasan Karakayanın "mahalle baskısı" demesi üzerine "Hasanın dediği gibi mahalle baskısı. Biz kabul etmedik demişler. Kabul eden eder, gelen gelir, gelmeyen gelmez. Kimseye zorla bir şeyler anlatmak gibi bir niyetimiz yok" diye konuştu.
     Bir gazetecinin "Olumsuz tepkilerden korkuyor musunuz-" sorusu üzerine Özgürel, şunları söyledi:
     "Neden korkalım, kendi ülkemiz, kendi vatanımız. Bir şeyleri olumlu bulan da bu ülkenin çıkarlarını o istikamette gördüğü için olumlu buluyor. Eleştiren de çıkarlarını o istikamette gördüğü için. Kimse bu ülkenin tahribini istemiyor. Herkesin kaygısı aynı. Kim Türkiyede terör son bulmasın barış gerçekleşmesin der ki. Yani bu mümkün değil. Ama istemekten istemeye fark var. Yani bunun nasıl gerçekleştirilmesi konusunda görüşler farklı, farklılık da bundan kaynaklanıyor."
     Heyetteki Fuat Keyman ve Fehmi Korunun da yarın Denizliye geleceği öğrenildi.
     Heyet yarın sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası örgütleriyle bir araya gelecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu - Sebahatdin Zeyrek / Tolga Albay
     Yayıncı: Erdem Gültekin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER