Çözüm süreci

Çözüm süreci -Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sarı: "Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyetinin ziyaretinde barışa hazır bir halk görüntüsü ortaya çıktı"


HAKKARİ (A.A) - Mesut Varol - Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyetinin Hakkari ziyareti, bölge halkının barış umudunu yeşertti.
     Heyet Başkanı Can Paker ile üyeler Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçumun, 17-18 Nisanda Hakkariye yaptığı ziyaret, kentte büyük yankı buldu.
     Heyetin temasları sırasında taleplerini aktaran, "barış" mesajlarını dile getiren ve yaşadıkları sıkıntıları anlatan sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, kanat önderleri ve vatandaşlar, görüşmelerle ilgili AAya değerlendirmede bulundu.
     Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, heyetin ziyareti ile bölgede barışa dair umutlarının yeşerdiğini bildirerek, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.
     Ziyaretin, Yüksekovalıların umutlarının yanına biraz da sabır ilave etmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Sarı, şöyle konutu:
     "Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyetinin ziyaretinde barışa hazır bir halk görüntüsü ortaya çıktı. Grupta yer alanların da ortak görüşü Yüksekovada karşılaştıkları sevginin farklı ve çok fazla olması yönündeydi. Heyet çok iyi karşılandı. Doğal olarak bu karşılama barışa daha fazla katkı sağlayacaktır. Heyettekiler de bu konudaki memnuniyetlerini dile getirdiler."
     Yüksekova Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Burhan Yalçın ise heyetten sokaklara huzur gelmesi, gaz bombalarından uzak, kan ve gözyaşının olmadığı bir ülkede yaşamak istedikleri yönünde taleplerinin olduğunu kaydetti.
     Heyet üyelerinin, vatandaşların taleplerini tek tek not alarak siyasi karar vericilere aktaracağından emin olduklarını anlatan Yalçın, sürece katkı sunmak için kendilerinin de büyük gayret sarf ettiğini belirtti.
     Halk oyunları eğitmeni İmat Taş da özellikle Kürt kültürünün, gelenek ve göreneklerinin önünün açılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını istediklerine işaret ederek, "Heyetin diğer bölgelerde yapacağı ziyaretler de İnşallah olumlu geçer. Bizler heyet üyelerine misafirperverliğimizi, barışı ne kadar istediğimizi gösterdik. Taleplerimizin karşılanması bizleri de memnun edecektir" ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER