Cennet müjdesine vesile olacak hayır!

Bir yetimin başını da siz okşamak istemez misiniz? Kimse Yok Mu Derneği’nin başlattığı kampanya ile binlerce yetime yardım toplandı.

Cennet müjdesine vesile olacak hayır!

Dünyada her gün 5760 çocuk daha yetim kalıyor. Sadece Afrika kıtasında bir yıl içinde 2 milyon 102 bin 400 çocuk anne babasını kaybediyor. 43 milyon yetim hayatının 10 yılını yetimhanelerde ve yetiştirme yurtlarında geçiriyor. 

Dünyanın dört bir tarafında savaş, kuraklık, deprem, yangın, sel felaketi ve açlık gibi sebeplerle birçok insan aynı anda anne ve babasız kalabiliyor. Dünyanın öbür ucundaki bir mazlumun mağdurun çığlığı artık herkesin kulaklarında çınlıyor.

Başta Afrika olmak üzere dünyanın birçok yerindeki yetimlere kol kanat germek, sahip çıkmak, kendi çocuğumuz gibi davranarak yetimlerle ilgilenmek dinin gereklerinden birisi. Çünkü annesiz ve babasız geçen bir hayatta mutlu olmak onların da hakkı. 

Kuran-ı Kerim’de yetimin muhâfazasına dâir birçok âyet-i kerîme bulunuyor. Allah Teâlâ, yetimlere karşı hassas olmayı “… Yetimlerin haklarını vermekte tam adâleti gözetin. Yaptığınız her iyiliği, Allah mutlaka bilir” ayetiyle telkinde bulunuyor. 

Hayâta gözlerini yetim olarak açmış olan Allah Rasûlü ise: “Bir kimse, müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teâlâ onu mutlaka cennete koyar.”diyor.

Kimse Yok mu Derneği ise bu müjdeye nail olabilmek isteyenlere yol gösteriyor. “Siz de bir Yetim Üstlenin” sloganıyla yola çıkan dernek, yetime sahip çıkmanın aylık maliyetini 30 USD olarak belirledi. Bir yetimin bir yıllık maliyeti karşılanabileceği gibi yardımseverler aynı zamanda isterlerse 360 USD'den daha az miktarda yapılan bağışlar için oluşturulan Yetim Fonuna imkânları nispetinde bağışta bulunabilecekler. 

“DÜNYADA MİLYONLARCA ÇOCUK YETİM, ONLARA İYİLİKLERİNİZLE YETİN”

Kampanyanın daha geniş tutulması için Radyo Mehtap öncülüğünde 50 radyo ile ortak bir yayın planlandı. Cumartesi günü Radyo Mehtap’ta yayınlanan “Tut Elimden” programı, 50 yerel radyo tarafından da dinleyicilere ulaştırıldı. Programa Burç FM ve Samanyolu Haber Radyo da ara ara bağlanarak destek verdi.

Saat 14:00 ila 16:00 arasında yayınlanan programda Reyhan Karaca canlı yayın konuğu olarak katıldı, Bedirhan Gökçe, Reha Yeprem, Şükriye Tutkun, Nadide Sultan, Açelya Akkoyun, Ahmet Bozkuş, Erhan Güleryüz, ve Kayahan gibi ünlü sanatçılar da telefonlarla yayın konuğu oldu.

Emre Başer’in sunduğu “Tut Elimden” programına Radyo Mehtap Genel Yayın Yönetmeni Mesut Baran, Kimse Yok mu Derneği İletişim Koordinatörü Mevlüt Özkişi ve  derneğin yurtdışı yardımlarından sorumlu Orhan Erdoğan da canlı olarak katıldı.

Program ile dünyadaki yetim çocukların eğitim, gıda, giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanarak mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amaçlandı. Sudan, Somali, Endonezya, Filistin’de hali hazırda projeler var ancak bu sene içinde de Afganistan, Nepal, Tanzanya, Bangladeş, Güney Sudan, Orta Afrika, Burundi, Benin, Cibuti, Senegal, Pakistan, Cape Verde, Komor Adaları, Somali, Bangladeş, Endonezya, Myanmar ve Sudan’da yetimler yalnız bırakılmadı.


<< Önceki Haber Cennet müjdesine vesile olacak hayır! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER