Çözüm süreci

Çözüm süreci -Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Uran: -"Şehit aileleri ve gaziler, Türk milletinin bu konuda acı çeken ve fedakarlık yapan önemli bir kesimidir. Bu kesimlerin hassasiyetleri


ANTALYA (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "Şehit aileleri ve gaziler, Türk milletinin bu konuda acı çeken ve fedakarlık yapan önemli bir kesimidir. Bu kesimlerin hassasiyetleri ele alınmadan terörün biteceğine inanmıyoruz" dedi.
     Uran, dernekleri tarafından Kemerin Göynük beldesindeki bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün Türkiyeye yıllardır pek çok yönden ağır kayıplar verdiğini söyledi.
     "Terörün bitmesini canı gönülden istiyoruz ama bu konuda yapılan faaliyetlerde Öcalanın beyaz barış güvercini gibi gösterilmesini asla kabul etmiyoruz" diyen Uran, şöyle devam etti:
     "Çünkü PKK eli kanlı bölücü bir terör örgütüdür. Şehit aileleri ve gaziler, Türk milletinin bu konuda acı çeken ve fedakarlık yapan önemli bir kesimidir. Bu kesimlerin hassasiyetleri ele alınmadan terörün biteceğine inanmıyoruz. Türk milletinin önünün açılması için biz, üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız."
     Uran, çözüm sürecinde oluşturulan akil insanlar heyetlerinin çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:
     "Türkiyenin gündeminde Akil İnsanlar var. Bu insanların ne şekilde seçildiğini, ne tür görevler yapacağı ve neden bu ismin verildiğini anlamış değiliz. Eğer bizim kapımızı çalarlarsa kendilerine fikirlerimizi söylemek amacıyla kabul edeceğiz. Neden şehit ve gazi olduğumuzu, neden mücadele verdiğimizi anlatacağız. Gerçek aklın ve gerçek akilin şehit aileleri ve gazilerin olduğunu söyleyeceğiz. Bunları adabımızla Türk misafirperverliğimizi göstererek yapacağız."
     Kendi aralarında akil insanlar grubu oluşturmak istediklerini ancak henüz bunu yapamadıklarını ifade eden Uran, süreçte yaptıkları fedakarlıkları Türk milletine anlatacaklarını, çalışmalarını milliyetçilik yapmadan yürüteceklerini dile getirdi.
     Uran, verilen mücadelede 6 bin 500 güvenlik görevlisinin, bin 500e yakın da korucunun şehit olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Şehitlerin arasında Kürt de Türk de var. Biz çalışmalarımızı etnik milliyetçilik yapmadan yürüteceğiz. Terörün gerçek yüzünü anlatacağız. Bu süreç, Osmanlı Devletinin çöküşünden başlayarak emperyalist güçlerin oluşturduğu bir süreçtir. Şehit aileleri ve gaziler oldukça bu güçlerin ve PKK terör örgütünün beyaz barış güvercini gibi gösterilemeyeceğini halkımıza anlatacağız."
     Toplantıya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğinin 42 ildeki şube başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen / Hızır Hacısalihoğlu
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER