Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Hatay Valisi Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Savaşı ziyaret etti


HATAY (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile üyeler, toplantılara katılmak üzere geldikleri Hatayda, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştü.
     Vali Lekesiz, heyeti kabulünde, Hatayın sevgi, barış ve hoşgörünün önemli merkezi olduğunu söyledi.
     Heyete kentin genel yapısı ve ekonomisiyle ilgili bilgi veren Lekesiz, dar bir alanda yoğun nüfus yaşadığını ifade etti.
     Lekesiz, Anadoluda yapılan ilk cami olan Habib-i Neccar Camisinin ve dünyadaki ilk mağara kilisenin kentte olduğunu hatırlatarak, "Dünyadaki ikinci büyük mozaik müzesi de ilimizde bulunuyor. Kentimizde birçok değerler var" dedi.
     Antakya Medeniyetler Korosundan da bahseden Lekesiz, şöyle konuştu:
     "Hatay, binlerce yıllık tarihiyle insanlığın ilkel dönemlerinden uygarlığa giden yolda bir kavşak noktası ve adeta medeniyetlere geçit resminin yaptığı bir yer. Tüm bunların getirdiği zengin bir kültür mirası var. Kentin, ülkenin ekonomik sosyal ve kültürel hayatına yaptığı çok ciddi katkılar bulunuyor. Pek çok gurur duyduğumuz değerleri var. Ama bunların en güzeli, çok güçlü ve yüzyıllardır devam eden sevgi, barış ve hoşgörü."
     Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hisarcıklıoğlu da Hataya çözüm süreciyle ilgili toplantılara katılmak üzere geldiklerini söyledi.
     Kentin, gelecekte Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden olacağına inandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     "Antakya ve Hatayın kazanması Türkiyenin kazanması demektir. Çözüm sereci çalışmaları kapsamında yerel gazete temsilcileriyle ve dini cemaat liderleriyle bir araya geldik. Devletimiz, yıllardır ülkemizin ayağına pranga olan sorunu çözmek için yeni bir süreç başlattı. Bu süreçte milletin fikirleri çok önemseniyor ve milletin fikirlerine başvurulmak istendi. Bu açıdan baktığımız zaman hem demokrasimiz hem de doğru işlerin yapılması açısından bu önemli. Çözüm süreciyle ilgili çalışmaları devletimiz kendi yapabilirdi ama doğru fikre ulaşabilmek için dünya görüşleri farklı ama tek görüşte birlikte olan 63 kişi görevlendirdi. Başta buluştuğumuz nokta akan kanın durması ve Türkiyenin demokrasisinin kalitesinin artırılması. Bizler de bu amaçla bir araya geldik. Bu, ülkesini seven insanın her zaman kaçınmadan yapacağı bir görevdir. Bizler için de büyük bir şeref."
     Valilik binasındaki Hatay Devleti Müzesini gezen, ardından Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaşı ziyaret eden gruptakiler, daha sonra sivil toplum ve meslek kuruluşlarının başkanlarının yer aldığı basına kapalı toplantıya katıldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli - Salim Taş - Ayşe Hümeyra Atılgan
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER