Çözüm Süreci

Çözüm Süreci -Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Özgürel: "Protestoyu da bir ilgi olarak görüyorum. Herkes alkışlasın, kimsenin kafasında kuşku olmasın...Böyle bir şey söz konusu olamaz" -Heyet üyesi Karakaya: -


DENİZLİ (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Özgürel, Çözüm Sürecine yönelik protestoların da bir ilginin işareti olduğunu belirterek, "Herkes alkışlasın, aferin desin, kimsenin kafasında kuşku olmasın... Böyle bir şey söz konusu değil, böylesi ancak diktatörlüklerde olur" dedi.
     Heyette yer alan Avni Özgürel, Fehmi Koru ve Hasan Karakaya, Denizlideki temaslarının ikinci gününü Buldan ilçesinde geçirdi.
     Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevikin karşıladığı heyet, bir kahvede oturup vatandaşlarla sohbet etti.
     Mehmet Demir isimli bir vatandaş, Çözüm Sürecini desteklediklerini, yaşanan sorunların Türkler ve Kürtlerin birbirlerine yanlış anlatılmasından kaynaklandığını söyledi.
     Demir, halkın bu süreçte en fazla Öcalanın serbest kalmasından endişe ettiğini belirtmesi üzerine Özgürel, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, mahkemenin verdiği hükmün pazarlık konusu olamayacağını ifade etti.
     Türklük kavramı konusundaki endişeler de bulunduğunu hatırlatan Fehmi Koru ise Anayasada bu konuda bir değişiklik yapılabilmesi için milletvekillerinin yüzde 50den fazlasının bunu kabul etmesi gerektiğini, böyle bir şeyin de mümkün olmadığını ifade etti.
     Esnafı da ziyaret eden heyet daha sonra El Sanatları Merkezine geçti. Burada gazetecilerin Denizli temaslarına ilişkin sorularını yanıtlayan Özgürel,görüştükleri sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri ve vatandaşların kendilerine yakın ilgi gösterdiğini belirtti.
     Bu ilginin eleştirel boyutunun da olduğunu ifade eden Özgürel, şöyle konuştu:
     "Bu girişimi teşvik eden, desteklediğini ifade eden de protesto eden de var. İster desteklesin ister desteklemesin bunların hepsi Türkiyede yeni dönemin, gerçekleşecek olan bir iç barışın, bir değişimin toplum katında ilk defa tartışılması anlamını taşıyor. Protestoyu da bir ilgi olarak görüyorum. Herkes alkışlasın, "aferin" desin, kimsenin kafasında kuşku olmasın... Böyle bir şey söz konusu değil, böylesi ancak diktatörlüklerde olur. Herkesin serbestçe düşüncesini, kuşkularını ifade etmesini platformda sağlıklılık işareti olarak görüyorum. Denizli, bizim için bunun muhteşem bir örneği oldu."
     Özgürel gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Akil İnsanlara yönelik eleştirilerini hatırlatması üzerine, "Söylenecek bir şey yok. Ne Tayyip Beyin ne Devlet Beyin ne de BDP eş başkanlarının söylediklerini değerlendirmek bizim görevimiz ve haddimiz değil. Gazeteci olarak düşündüğümüz bir şey varsa sonradan oturur yazarız" dedi.
     Heyet Üyesi Fehmi Koru da temsil ettikleri barış misyonuna sıcak bir ilgi olduğunu gördüklerini, Denizlide gördükleri sıcak ilginin Türkiyenin bütününde yaşandığının farkında olunmasının gerektiğini kaydetti.
     Hasan Karakaya ise Ege insanının sevdiği insanla tokalaşmakla kalmadığını, onu kucakladığını, İzmir ve Denizli ziyaretlerinin bu sözü haklı çıkardığını belirterek, "Çok sıcak bir ilgi gördük. Elbette tenkit ve eleştiriler olacaktır, zaten onlar olmasaydı biz burada olmazdık. Bu sıcak havanın tüm Türkiyeye yayılması için dua ediyorum" dedi.
     Heyet daha sonra eski cezaevinden dönüştürülen Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezini ziyaret etti. Burada ilçenin eski belediye başkanlarından Temel Başbuğ, Avni Özgürel ile sohbet ederek Çözüm Sürecine yönelik eleştirilerini iletti.
     Heyet, daha sonra Denizliye geçerek yerel televizyonları ziyaret etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER