Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Dereköy beldesinde Türk, Kürt, Laz ve Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahalleyi ziyaret etti


SAMSUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Dereköy beldesinde Türk, Kürt, Laz ve Balkan göçmenlerinin yaşadığı Erenköy Mahallesinde ziyaretlerde bulundu.
     Grup Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Grup Sekreteri Fatma Benli ile üyeler Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur, Erenköy Mahallesinde halkla bir araya geldi.
     Grup üyelerini karşılayan Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal, beldedeki insanların birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde yaşadığını söyledi.
     Erenköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir de Kürt olduğunu, 1875 yılında dedelerinin mahalleye yerleştiklerini belirterek, "Burada kültürümüz, inancımız, düğünümüz, cenazemiz, sevincimiz, acımız hepsi bir. Bir bütünün parçasıyız. Biz bu süreci, çözüm sürecini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
     Mahalle sakinleri ise farklı kültürlerden insanların bir arada bulunduğunu, mahallelerinin "Türkiye örneği" niteliğinde olduğunu ifade etti.
     Grup Üyesi Çalışlar, mahallenin "örnek" olduğunu vurgulayarak, "İnsanların böyle bir arada bulunması çok güzel" diye konuştu.
     Grup üyeleri daha sonra muhtar Demirin evinde kadınlarla görüştü. Kadınların süreçle ilgili düşüncelerini dinleyen grup üyeleri, Kürtçeyi rahat konuşup konuşamadıklarını sordu, Kürtçe sohbet etti.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız / Orhan Topal
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER