Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren: -"Bir kişi bile Devlet Bahçelinin (63 aklı karışık bu sesten ürkmelidir) bu sözünü duydum, harekete geçtim derse Bahçeli için bunun vebali ve sorumlul


KAYSERİ (A.A) - Musa Özyürek - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin İzmir Mitingindeki sözlerine ilişkin, "Bir kişi bile Devlet Bahçelinin bu sözünü duydum, harekete geçtim derse Bahçeli için bunun vebali ve sorumluluğu ne olacak-" dedi.
     Taşgetiren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Bahçelinin İzmir Mitinginde, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları sonrasında "63 aklı karışık bu sesten ürkmelidir" sözüne tepki gösterdi.
     Bahçelinin "ürksün" demekten neyi kastettiğini anlamadığını ifade eden Taşgetiren, "Devlet Bey bize yönelik bir saldırı olacağını en baştan beri düşünüyor ve o saldırıyı mı kast ederek ürküp, korkup kenara çekilmemizi söylemiş oluyor- Gerçekten bir siyasetçinin, siyasi parti temsilcisinin sorumluluk çerçevesinde böyle bir şey söylemesini, söyleyebileceğini aklım almıyor. Bir kişi bile Ben Devlet Bahçelinin bu sözlerini duydum ve harekete geçtim derse Bahçeli için bunun vebali ve sorumluluğu ne olacak-" diye konuştu.
     "Keşke bu tarz bir sürecin içerisine girilmeseydi" diyen Taşgetiren, şunları söyledi:
     "Sayın Bahçeli Çözüm Sürecinin başından beri tehdit dili kullanmayı tercih ediyor, bunlar sağlık alameti değil. Ülkücü camia geçmişte bu tür tahrikler sebebiyle çok ağır bedeller ödedi. Biraz nezaket dışı kabul etmesem bunların provokasyon olduğunu ifade edeceğim ama sayın Bahçeliye onu da yakıştıramıyorum. İtirazlarını dilediği kadar söylesin ama tehdit dili olmaz. Daha sağlıklı bir dil kullanılmalı. Bu onlardan etkilenecek Ülkücü çocukları da ateşin içine atmak demektir. Geçmişte 12 Eylül gibi dönemlerde çok acı çekti. O çocuklar Mamakta ömür törpüledi. Bilmiyorum, Devlet Bey belki o acıları tatmadı ama ülkücü camia bunları gayet iyi bilir. Dolayısıyla bu tür provokasyonların içine girmemek lazım."
    
     -"Halk, Türkiye herhangi bir kayba uğrar mı- diye merak ediyor"-
    
     Taşgetiren, gezdikleri illerde vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldiklerini belirterek, "Halk, en çok bu süreçte Türkiye herhangi bir kayba uğrar mı- diye merak ediyor ve bize bu soruyu yöneltiyor. Acaba terör örgütü yan çizer mi- Yeniden silahlanır Türkiyeye yönelir mi- Bayrağımıza bir şey olur mu- Neden birden bire terör örgütü 30 yıldır yürüttüğü mücadeleyi bıraktı-, Onlara bir şey mi söz verildi- gibi sorular var. Bu soruları biz bildiğimiz çerçevede cevaplamaya çalışıyoruz. Öncelikle Türkiyede ve bu coğrafyada silahlı bir örgütün miadını doldurduğunu söylüyoruz" ifadelerini kullandı.
     Artık silahlı hareketin geleceğinin olmadığını vurgulayan Taşgetiren, şöyle devam etti:
     "Devlet, daha fazla insan ölsün istemiyoruz diyor. Bu da devletin kendi halkına karşı son derece barışçı duruşudur. Daha fazla insan ölsün, daha fazla eve acı gelsin. Bu Kürt olsun, Türk olsun devlet bunu istemez. Silahı bırakın, silahsız bir ortam olsun. Herkes düşüncesini özgürce söylesin. İnsanlarımıza dertlerimizi anlatalım ve genel olarak Türkiyedeki herkesin daha insanca haklardan yararlandığı bir devlet toplum ilişkisi oluşsun. Bu bizim düşüncemiz, bunları da gittiğimiz yerlerde ifade ettik. Hem kaygılar hem de öneriler sunuldu."
     Çözüm Sürecinin başarıya ulaşması durumunda Türkiyenin çocuklarını, gençlerini kazanacağını dile getiren Taşgetiren, "Sosyalizm dedik, şu dedik, bu dedik. 1960lı yıllardan bu yana çok fazla genç toprağa düştü ancak Türkiye bu sürecin başarılı olması durumunda gençlerini kazanır, evlere cenaze gelmez. Sonra iç barışı kazanır. İç barış, Türkiyenin bundan sonraki dünyada yürüyüşü için son derece önemli bir şey. Onun için iç barıştan, birbirimizi sevmekten Türkiyenin içini tahkim etmekten başka bir çaremiz yok" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER