Çözüm süreci

Çözüm süreci -Kahramanmaraştaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararını değerlendirdi -KMTSO Başkanı Karaküçük: -"Türkiyenin barışa ve birliğe ihtiyacı var" -Kahramanmaraş


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraştaki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, PKK üyelerinin sınır dışına çekilmesi kararını değerlendirerek çözüm sürecine destek verdi.
     Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, bu anlamda çözüm sürecini desteklediklerini vurguladı.
     Çözüm sürecinin Türkiyenin hayrına olacağına inandıklarını dile getiren Karaküçük, şunları kaydetti:
     "Türkiyenin barışa ve birliği ihtiyacı var. Bu konuda yapılan her türlü çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz. Gelecek dönemde, Güneydoğuda ve Doğu Anadoluda büyük bir ekonomik ve sosyal ihtişamın yaşanacağını düşünüyoruz. Bu konuda çözüm sürecine destek olan tüm siyasilerimizi, akil insan heyetini takdir ediyor ve destekliyoruz."
    
     -"Anaların yüreğine su serpecek"-
    
     Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan da Türkiyenin bölgesel bir güç olmasındaki en büyük engelin PKK terörü olduğunu söyledi.
     Terör sorununun çözümüne yönelik atılan her türlü adımın destekçisi olduklarına dikkati çeken Doğan, şunları söyledi:
     "Türkiyenin böyle bir sürece ihtiyacı vardı. Çözüm sürecinin ülkemizin ve milletimizin menfaatine olduğu kanaatindeyiz. Halkların kardeşliği anlamında hem de Mehmetçiğimizin şehit düşmemesi adına terör sorunun çözümü en başta anaların yüreğine su serpecek. Oğlu askerde nöbet tutarken anaların da gece evde uykusuz kınalı kuzularını düşünerek nöbet tutmasının engellenmiş olacağını düşünüyorum. En büyük temennimiz sürecin başarıya ulaşmasıdır."
     Çeşitli provokasyonlarla sürecin baltalanmamasının en büyük temennileri olduğunu aktaran Doğan, nihai olarak PKK terör örgütünün tamamının tasfiyesinin gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.
     Doğan, çözüm süreci kapsamında atılan her türlü adımı desteklediklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER