Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Köylü: -"Amacımız, bir an önce terörü bu topraklardan silmek"


KASTAMONU (A.A) - TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, amaçlarının bir an önce terörü ülke topraklarından silmek olduğunu söyledi.
     Köylü, AK Parti İl Başkanlığınca Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen "2. İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 30 yıldır Türkiyenin canını yakan terörün sıkı yönetim ve olağanüstü hal tedbirleriyle bitirilemediğini anlattı.
     Terörün bitirilmesi noktasında son birkaç yılda ciddi neticeler alındığını ifade eden Köylü, "Bu zamana kadar hiçbir dönemde bu kadar sonuç alınamadı. Amacımız, bir an önce terörü bu topraklardan silmek. Terör başladığı zaman 5 bin terörist vardı. O kadar terörist öldürüldüğü halde şu an yine o civarda var" diye konuştu.
     Öldürülen her teröristin ailesinden birkaç kişinin devlete düşman olduğunu savunan Köylü, şöyle devam etti:
     "Çünkü insanın doğasında, hepimizin fıtratında şu vardır. Birisi çocuğumuzu öldürürse, öldürmekle meşru müdafaa hakkını kullanmış olsa da illa ki ona düşmanlık besleriz, kin güderiz. Bir kişi öldü, 5 düşman kazandık. 100 kişi öldü, bin düşman kazandık. Peki, bunun sonu nereye varacak- Amacımız, terörün yandaşlarını azaltmak, dağa çıkışları önlemek. O bölgede zamanında görev yaptım.
     Orada bir anket yapın. Bölünmek istiyoruz diyen yüzde 5i geçmez. Geçenlerde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında vatandaşlar Şırnakta bayrak astı. Bunu asker veya polis dediği için değil, kendileri yaptı. Örgütün baskısından dolayı önceden bunu yapamıyorlardı. Oradaki insanlarımızın vatanla ve bayrakla bir sorunu yok."
     AK Parti İl Başkanı Metin Çelik ise hiçbir zaman durmadıklarını belirterek, özellikle son 6 aydır yoğun tempoyla çalıştıklarını vurguladı.
     Üstlendikleri işin öneminin büyük olduğunu dile getiren Çelik, "Partimiz kurulurken programında ne varsa yerine getirildi. Beldelerimiz, ilçelerimiz ve ilimiz için koşturmaya devam ediyoruz. Terör sorunu çözüldüğü taktirde sürece karşı çıkanlar da dahil hepimiz kazanacağız. Türkiye, hedeflerine kısa sürede ulaşacak" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER