ÇÜde 2012

ÇÜde 2012-2013 Akademik Yılı açılış töreni -Adana Valisi Coş: -Adanadaki üniversite sayısı yetersiz. Nüfusumuza oranla, ilimizde en az 4-5 üniversite olması gerekiyor


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentteki üniversite sayısının yetersiz olduğunu belirterek, Nüfusumuza oranla, ilimizde en az 4-5 üniversite olması gerekiyor dedi.
     Vali Coş, Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) 2012-2013 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürkün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözünü hatırlatarak, üniversitelerin bilime ve topluma daha çok önderlik etmesi gerektiğini kaydetti.
     ÇÜdeki imkanlardan faydalanarak, Adana halkının şehri geliştirmesi gerektiğini belirten Coş, Bu doğrultuda üniversite ve kent işbirliği arttırılmalıdır. İhtiyaç duyulan her konuda Valiliğimiz üniversitemizin her zaman yanındadır diye konuştu.
     Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Üniversitemizle her türlü işbirliğine hazırız, üniversitemizin bütün çalışmalarını destekliyoruz. Milletimizin üniversitelerden beklentileri çok büyüktür. Bir ülkenin güçlü olması, refaha ulaşması için nitelikli insan gücüne sahip olması şarttır. Bu nitelikli insan gücünü sağlayacak yegane kurum ise üniversitelerdir. Bundan dolayı bölgemizdeki nitelikli insan gücünün arttırılması için ÇÜ ile yakın işbirliği yapmamız gerekiyor. ÇÜnün nitelikli insan gücü sağlamada Türkiyeye büyük katkısı vardır. Bunun daha da arttırılabilmesi için desteğe hazırız. Ancak, Adanadaki üniversite sayısı yetersiz. Nüfusumuza oranla, ilimizde en az 4-5 üniversite olması gerekiyor. Türkiyede 168 üniversite var, Türkiye nüfusunun yüzde 2.5ini barındıran Adanada basit bir matematiksel hesap yaptığınızda bile en az 4 üniversite olması gerektiği açıktır.
     Üniversite öğrencilerine, sadece diploma sahibi olmanın günümüzde bir işe yaramadığını anlatan Coş, Dünyadaki tüm üniversite mezunlarıyla yarışmak zorundasınız, bu yüzden üniversite yıllarınızı çok başarılı geçirmelisiniz diye konuştu.
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, üniversite hakkında bilgi vererek, Bu yıl toplam 2 bin 13 akademik personelimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra toplam öğrenci sayımız 45 bin 629a ulaşmıştır diye konuştu.
     Dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında ilk 500e girmek istediklerini söyleyerek şöyle devam etti:
     Başta Almanya, Fransa ve İngiltere olmak üzere çok sayıda Avrupa Birliği ülkesi, ABD ve Türki Cumhuriyetleri üniversiteleriyle öğrenci ve öğretim elemanları değişim programlarını da içeren, araştırma ve işbirliği protokolleri yürütmekteyiz. Çok sayıda yabancı üniversite ve araştırma merkezleriyle yapılacak araştırma ve işbirliği protokolleri üniversitemizin uluslararası alandaki konumunu kuşkusuz daha da güçlendirecektir. Dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında 800-900lerde olan yerimizi, ilk etapta ilk 500e çekmeyi hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER