ÇÜ Balcalı Hastanesine Sağlık Bakanlığından teşekkür

ÇÜ Balcalı Hastanesine Sağlık Bakanlığından teşekkür


ADANA (A.A) - Sağlık Bakanlığı tarafından Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesine beyin ölümlerinin ardından gerçekleştirilen organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımı konusundaki sayı artışı nedeniyle teşekkür belgesi verdiği bildirildi.
     ÇÜ Balcalı Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ve diğer yetkililerinde hazır bulunduğu törende, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve organ nakli konusunda ilgili birimlere organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımı konusundaki sayı artışı çalışmaları ile ilgili olarak teşekkür belgesi verildi.
     Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, organ bağışı konusunun sağlık alanında Türkiyenin önemli sorunlarından birisi olduğunu kaydetti.
     ÇÜ Balcalı Hastanesinin bölgenin en önemli hastanesi konumunda olduğuna dikkat çeken Gençer, organ bağışı, organ çıkarımı ve nakli konusunda da hastane olarak önemli çalışmalara imza atılmasından dolayı son derece gururlu olduklarının bildirdi.
     İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ise organ nakli konusunda yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getirerek Balcalı Hastanesine bu konuda görev yapan tüm birimlere teşekkür etti.
     Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da bakanlığın böyle bir teşekkür belgesine kendilerini layık görmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, organ nakli konusunda ilgili birimlerde görev alan tüm isimlere teşekkür etti. Taşova, hastane içerisinde organ nakli konusunda yeni bir hizmet yerinin devreye gireceğinin de müjdesini verdi.
     Konuşmaların ardından Gençer, başhekim Taşovaya bakanlık adına teşekkür belgesini verdi.
     Törende ayrıca Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Balal, Karaciğer nakli konusunda Prof. Dr. Haluk Demiryürek ve ekibi, Böbrek nakli konusunda Prof. Dr. Uğur Erken ve ekibi ile organ nakli koordinasyon merkezi yetkilileri hazır bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ÇÜ Balcalı Hastanesine Sağlık Bakanlığından teşekkür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER