CÜ Rektörü Kocacık, basınla tanışma toplantısı

CÜ Rektörü Kocacık, basınla tanışma toplantısı düzenledi -Kocacık: Ulusal ve uluslararası projeler yapma konusunda çalışmalarımız var


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ulusal ve uluslararası projeler yapma konusunda çalışmaları olduğunu söyledi.
     Kocacık, Sivasta faaliyet gösteren basın kuruluşlarının çalışanlarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.
     Basınla ilişkileri önemsediklerini belirten Kocacık, üniversite-basın ilişkilerinin kurumsallaşması gerektiğini söyledi.
     Bazı yönetmeliklerdeki aksaklıkları düzelterek göreve başladıklarını ifade eden Kocacık, Ulusal ve uluslararası projeler yapma konusunda çalışmalarımız var. İstanbuldaki Sivaslı sanayici ve iş adamları ile görüşmeler yaptık. Projelere destek olmalarını istedik. Üniversite-sanayi işbirliği olsun istiyoruz dedi.
     Microsoftun üniversitede bilişim akademisi kurmayı kabul ettiğini anlatan Kocacık, ileri teknoloji ürünlerinin kullanımları hakkında eğitimler verilecek akademiye katılanlara uluslararası geçerliliği olan sertifika verileceğini bildirdi.
     Kocacık, daha önce 3 bin metrekare olarak yapılması planlanan araştırma merkezini yaptıkları görüşmeler neticesinde 10 bin metrekareye çıkardıklarını dile getirerek, Bölgeye hitap edecek bir araştırma merkezi olacak. Devasa bir merkezi üniversitemize kazandıracağız diye konuştu.
     Kocacık, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okay Bulut, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, yaygın ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Öte yandan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Rektör Kocacıkı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CÜ Rektörü Kocacık, basınla tanışma toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER