ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu:

ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu: Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına gelmesiyle birlikte Adanaya 2 bin yataklı 2 adet otel veya tatil köyü tahsis kararlarının çıkması bölge adına sevindirici


ADANA (A.A) - Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına gelmesiyle birlikte Adanaya 2 bin yataklı 2 adet otel veya tatil köyü tahsis kararlarının çıkmasının bölge adına sevindirici olduğunu belirtti.
     Zaimoğlu, yazılı açıklamasında, Adananın otellerdeki bugünkü yatak kapasitesinin 4 bin 300 olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığından yatırım belgesi alınarak devam ettirilen kapasite ile birlikte ise yatak kapasitesinin artacağını ifade etti.
     Mersin ve Hatayın ardından Adananın da bakanının olduğunu, bölgenin 3 bakanla temsil edilmesinin büyük bir şans getireceğini kaydeden Zaimoğlu, Bakan Çelikle beraber bölgenin turizm alanında gelişim göstereceğine inandıklarını belirtti.
     Çelik, şöyle devam etti:
     Ömer Çelikin Kültür ve Turizm Bakanlığına gelmesiyle birlikte Adanaya 2 bin yataklı 2 adet otel veya tatil köyü tahsis kararlarının çıkması bölge adına sevindirici. Kültür ve Turizm Bakanlığından, turizm yatırımları için Yumurtalıkta 2 adet bin yataklı otel veya tatil köyü, Hatayın İskenderun ilçesi Akçalı beldesinde toplam bin 350 yataklı 3 adet otel veya tatil köyü, 4 günübirlik tesis, Mersinin Tarsus ilçesi 37. ve 43. sokaklarında 2 adet özel konaklama tesisi ile 1 adet özel tesis alanları tahsise çıktı. Daha önce Tarsusta tahsisleri gerçekleştirilmiş 9 bin yataklı otel ve tatil köyü ile Mersin yat limanlarımıza bölgemizdeki mevcut otel yatak kapasitelerimizi ve ileride açılabilecek yeni turizm alanlarını da ilave ettiğimizde bölgemiz turizmi büyük bir çıkış yakalayacaktır. Sayın Ömer Çelikin bölgemiz turizminin gelişmesi için çok önemli adımlar atacağına inanıyorum, bütün bunları düşündüğümüzde Çukurova, turizmde ülkemizin önemli bölgelerinden biri olacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER