Çukurcadaki çatışma

Çukurcadaki çatışma -Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, şehit Üsteğmen Aykut Köroğlunun baba evini ziyaret etti -Bakan Yazıcı: Katilleri, gözü dönmüş canileri lanetliyorum. Ülkemizin birliği, bütünlüğü her şeyin önünde


BURSA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Üsteğmen Aykut Köroğlunun baba evini ziyaret etti.
     Kazan Vadisindeki çatışmada şehit düşen Özel Kuvvetlerde görevli Üsteğmen Köroğlunun, Bursanın Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesindeki baba evine gelen Yazıcı, şehidin ailesiyle görüşerek, taziyelerini iletti.
     Bakan Yazıcı, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Üsteğmen Köroğluna Allahtan rahmet diledi. Yazıcı, şunları kaydetti:
     Katilleri, gözü dönmüş canileri lanetliyorum. Ülkemizin birliği, bütünlüğü her şeyin önünde. Burada üsteğmenimiz gerçekten gönüllü olarak, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü korumak, vatandaşımızın yaşama hakkına saldıranları bertaraf etmek, görevini yapmak için şehit olmuştur. Eşi, bizim bakanlığımızın personeli, bizde çalışıyor. Dolayısıyla ailesine, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet etsin. Aile bireylerine, eşine, devlete ve aziz milletimize sabır ihsan etsin.
     Bakan Yazıcıya, Bursa Valisi Şahabettin Harput, bazı milletvekilleri, merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İl Müftüsü Mahmut Gündüz eşlik etti.
    
     -Cenaze baba evine getirildi-
    
     Bu arada, Şehit Üsteğmen Köroğlunun cenazesi, baba evinin önüne getirildi. Burada, Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Şehidin eşi Selay, annesi Nurdan ve babası Turhan ile yakınları tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Köroğlu ailesini, askerler ve yakınları sakinleştirdi. Tabutun yanına şehidin 6 aylık kızı Neda da getirildi.
     Tabutun başında Beni bırakma diye ağlayan şehidin eşi Selay Köroğlunu ise kadın subaylar teselli etti.
     Şehit Köroğlunun naaşı, buradan Ulucamiye götürüldü.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan/Cem Şan/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çukurcadaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER