Çukurova Üniversitesindeki operasyon

Çukurova Üniversitesindeki operasyon -Gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.
     CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince, ÇÜde yapılan ihalelerle ilgili olarak haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlıların sorgusu tamamlandı.
     Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan ÇÜ Yapı İşleri Daire Başkanı N.G. ile diğer zanlılar C.K, E.S, R.Ç, S.E, K.K, D.S, H.A, N.A, Ö.G, İ.Ş.Ö, Ö.D, M.G, M.B, A.Y. ve İ.M.D. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
     Soruşturmanın yaklaşık 8 ay önce başlatıldığı, teknik ve fiziki takip sonucu gerçekleştirilen operasyonla ilgili 500 sayfalık fezleke hazırlanarak adliyeye gönderildiği belirtildi. Soruşturmanın 2005 yılından başlayarak aralarında Teknokentin de bulunduğu toplam 10 ihaleyi kapsadığı bildirildi.
     Operasyon kapsamında Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlunun evinde yapılan aramada bir adet sinyal karıştırıcı jammer cihazı, makamında ise 4 jammer cihazı, böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı ve gizli kameraları tespit etmeye yarayan cihaz ile ses kayıt cihazı ele geçirildiği öğrenildi.
     Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, rektörlük idari binası ve Prof. Dr. Alper Akınoğlunun ikametinde 15 haziran tarihinde operasyon düzenlenmiş, yaklaşık 11 saatlik arama sonucu aralarında üniversite personeli ve müteahhitlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Rektör Akınoğlu hakkında ise gözaltı kararı bulunmadığı bildirilmişti.
     (KUT-İSA)
<< Önceki Haber Çukurova Üniversitesindeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER