Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: (Anayasa Mahkemesinin kararı) Benim prensip olarak aldığım bir karar var, o da bu tartışmaların dışında kalmak Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yerine getirmek -(Turgut Özalın ölümüne


İZMİR (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunuyla ilgili verdiği karara ilişkin, Benim prensip olarak aldığım bir karar var. O da bu tartışmaların dışında kalmak. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yapmak dedi.
     Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer onuruna verdiği yemeğin ardından Crown Plaza Otelinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunuyla ilgili verdiği karara ilişkin bir soru üzerine Gül, Benim prensip olarak aldığım bir karar var. O da bu tartışmaların dışında kalmak. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yapmak diye konuştu.
     Gül, yeniden aday olup olmayacağına yönelik soruya, Daha önümüzde bunları konuşmak için çok zaman var yanıtını verdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın, Anayasa Mahkemesinin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine de konuya ilişkin tartışmaların devam ettiğini, bu süreçte herkesin fikrini ifade ettiğini söyledi.
    
     -Turgut Özalın ölümü-
    
     Bir gazetecinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın vefatına ilişkin soruşturmayla ilgili sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:
     Dün de bu konuya ilişkin görüşlerimi açıkladım. Görev başında hayatını kaybeden cumhurbaşkanı için yapılması gerekenler maalesef o dönem yapılmamış. Yapılmış olsaydı, bugün bu tartışmalar olmazdı. 20 yıl sonra da olsa ailesi ve toplumun isteği üzerine bazı girişimler başlatıldı. Burada önemli olan bu tür tartışmaların tarihe bırakılmaması lazım. Gerçek ne ise o ortaya çıkmalı.
    
     -İzmirin EXPO 2020 adaylığı-
    
     Cumhurbaşkanı Gül, İzmirdeki programı kapsamında İzmirin EXPO 2020 adaylığı ve yürütülen hazırlıklara ilişkin sunuma katılacağını da ifade etti.
     İzmirin EXPO adaylığını çok yakından takip ettiğini dile getiren Gül, bu konuda muhatapları ile yaptığı görüşmelerde ya da konuk başbakanları kabulünde, İzmirin EXPO adaylığını mutlaka gündeme getirdiğini dile getirerek, Bu sefer de olmadı dememek için çok iyi bir hazırlık yapmamız lazım dedi.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Ufuk Kırabalı / Bahri Okumuş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER