Cumhurbaşkanı Gül, Kayseride

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseride -Gül: "Nüfusu, coğrafyası, geçmişi büyük olan ve bugün de siyasi değeri çok büyük olan bir ülkenin muhakkak ki sanayisi ve ekonomisinin de güçlü olması gerekir" -"Şimdiye kadar hep teknoloji transfe


KAYSERİ (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Nüfusu, coğrafyası, geçmişi büyük olan ve bugün de siyasi değeri çok büyük olan bir ülkenin muhakkak ki sanayisi ve ekonomisinin de güçlü olması gerekir" dedi.
     Gül, bir otelde düzenlenen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 11. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.
     Organize Sanayi Bölgesinin, en çok ilgilendiği, takip ettiği ve dolayısıyla Kayserinin en çok gurur duyduğu alanı olduğunu belirten Gül, "Kayseriyi Kayseri yapan birçok nitelikler var ama bunlardan birisi de sanayisi ve dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi. Sizin üretimleriniz artık Kayseri, Türkiye çapını aştı. Uluslararası, global piyasalara hitap eden ürünler üreten şirketleriniz var. Dünya pazarında ihalelere giriyorsunuz, dünyanın her tarafında iş yapıyorsunuz. Bunların hepsi bizi gerçekten gururlandırıyor. Sadece Kayseri değil, Türkiyeyi gururlandırıyor" diye konuştu.
    
     -"Fabrikalarınızın kapısına eleman aranıyor diye yazıyorsunuz"-
    
     Türkiye gibi büyük bir ülkenin sanayisinin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Gül, şöyle devam etti:
     "Nüfusu, coğrafyası, geçmişi büyük olan ve bugün de siyasi değeri çok büyük olan bir ülkenin sanayisi ve ekonomisinin de güçlü olması gerekir. Bu konuları fırsat buldukça konuşurum ve bütün kurumlarımızın herkesin dikkatini çekerim. Bilim, teknoloji ve sanayi bunların hepsi birbirinin bütünüdür. Şimdiye kadar hep teknoloji transfer ettik, artık teknoloji üreten ülke olmamız gerektiğinin farkındayız. Onun için çok yoğun çalışmalar yapılıyor. Bütün bunların neticesi size geliyor. Yani siz girişimciler, müteşebbisler, sanayiciler, üreticiler daha nitelikli mallar üretmeniz, daha çok üretmeniz, daha büyük pazarlara hakim olmanız, daha çok kazanmanız, daha çok ihraç etmeniz, istihdam etmeniz için uğraşılıyor."
     Gül, Türkiyede sanayicilerinin ayak bastığı zeminin sağlam olduğunu belirterek, işverenlerin fabrikalarının bahçelerinde işçilerini meşgul etmek için basketbol ve voleybol sahaları kurduğu günlerin geride kaldığını söyledi.
     Bugün Türkiyenin her tarafında istikrar olduğuna dikkati çeken Gül, şunları anlattı:
     "Çok şükür Türkiye uzun yıllardan sonra makro ekonomik dengelerini kontrol altına aldı. Bozuk ekonomi dengesini düzeltti. Ekonomiyi genel anlamda tahlil etti. Bütün dengeler yerine oturdu. Yani çok arızalı olan zemini düzeltti. Şimdi her şey kontrol altında. Böyle bir ortamda iş yapmanın tadını en iyi sizin bilmeniz gerekir. Eminim ki biliyorsunuz, onun için de gece gündüz çalışıyorsunuz ve onun için de fabrikalarınızın kapısına eleman aranıyor diye yazıyorsunuz."
    
     -"Kayseri sanayisinin dönüşüme ihtiyacı var"-
    
     "Övündüğümüz sanayimiz çok güçlü ama Kayseri sanayisini daha da geliştirmek gerektiğine inanıyorum" diyen Gül, geçmişte Devlet Planlama Teşkilatına bir çalışma yaptırdığını ve Kayseri sanayisinin analiz edildiğini hatırlattı.
     Bu çalışmada Kayserideki çeşitliliğin ilerlemesi ve geliştirilmesi gerektiği sonucunun çıktığını ifade eden Gül, şunları söyledi:
     "Daha vasıflı, daha katma değer üreten alanlara muhakkak kaymak gerekiyor. Bunu yine sizler yapacaksınız. Sanayi kültürü olanlar dışarıdan gelip yapmayacak, sizler yapacaksınız. Özellikle araştırma geliştirme adı altında birimleri kurun ve buralarda çok nitelikli insanları istihdam edin. Bunlar sizin ufkunuzu açsın. Sizin ürettiğiniz şeyler ilerde Türkiye için pahalı gelmeye başladığında o zaman yeni alanlara hazır olmuş olursunuz. Kayseri sanayisinin orta ve uzun vadeli bir dönüşüm içinde olması gerekir."
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül, Kayseride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER