Cumhurbaşkanı Gül Reyhanlıda: (1)

Cumhurbaşkanı Gül Reyhanlıda: (1) -"Türkiyede tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum"


HATAY (A.A) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Reyhanlıdaki patlamalarla ilgili "Türkiyede tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum" dedi.
     Gül, Reyhanlı Kaymakamlığını ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, Reyhanlıda çok hunharca ve vahşice gerçekleştirilen terör olayında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek öncelikle yaşamını yitiren vatandaşlara Allahtan rahmet diledi.
     Olayda Türk vatandaşı olmayanların da hayatını kaybettiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:
     "Herkese, vatandaşımız olmayan kişiler de vardı. Hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün Reyhanlı halkına başsağlığı diliyorum ve bütün acılarını herkesin paylaşıyorum. Yaralılara da Allahtan acil şifalar diliyorum. Bugün bu acıyı en derinden hissettiğimi, devletimizin bütün imkanlarıyla halkımızın yanında olduğunu göstermek için buradayım. Bu olay gerçekten çok üzücüdür. Acısı çok derindir. Türkiyede tek hamlede yapılan terör olaylarında, en çok kayıp verdiğimiz ve en çok acı çektiğimiz bir olaydır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Ve bütün milletimizin de şunu bilmesini istiyorum ki; bu terör olayını yaptıranlar, yapanlar, yardımcı olanlar eninde sonunda cezalarını göreceklerdir. Devlet olmanın yüklediği sorumluluk ve kararlılıkla bu olay sonuna kadar bütün detaylarıyla açıklanacaktır ve aydınlatılacaktır."
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül Reyhanlıda: (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER