Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırıkkalede düzenlenen törenle kutlandı -Vali Kolat: Cumhuriyetin 100üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında ülkemizin dünyada kalkınmış ilk 10 ülke arasında yer alm


KIRIKKALE (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kırıkkalede düzenlenen törenle kutlandı.
     Kırıkkale Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.
     Vali Kolat, tebrikleri kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında ülkenin dünyada kalkınmış ilk 10 ülke arasında yer almasının hayal olmadığını söyledi.
     Her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulu vatanın çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, doğu ve batı kültürleri arasında dünyanın en stratejik noktalarından birisi olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:
     1071 Malazgirt zaferin den sonra yapılan yüzlerce savaşın neticesinde Anadolu toprakları vatanlaştırılarak Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinin mührü ile damgalanmıştır. Milletimiz Anadolu coğrafyasında 9 asırdan fazla varlığını sürdürmekte ortaya koyduğu yüksek uygarlıkla halen o güç ve kudretini devam ettirmektedir. Bu görkemli mirasın varlığını üzerinde taşıyan Cumhuriyetimiz bugün 89uncu kuruluş yıl dönümüne ermiş bulunmaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında MKEK fabrikalarının temellerinin atılmasıyla kurulan Kırıkkale şehri tarihi zenginlikler üzerine kurulmuş bir Cumhuriyet şehridir. Kuruluş ve vilayet oluş süreci genç bir il olmasına rağmen Cumhuriyet değerleriyle donanmış bir kent kimliğine sahiptir. Cumhuriyetimizin inşası Birinci Dünya Savaşı , Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları gibi zorlu ve sıkıntılı dönemler geçildikten sonra kurulmuştur.29 Ekim 1923te kurulan Cumhuriyetimizin sahibi ve koruyucusu milletimizin kendisidir. Cumhuriyet idaresi halkın oy vererek seçtiği milletvekilleri tarafından idare edilmesini sağlayan gücünü halkımızın kendisinden alan bir sistemdir. TBMM bu görevin temsil edildiği ve yerine getirildiği yüce bir kurum olarak yasama görevini yürütmektedir.
     Vali Kolat, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin 89 yıldan beri her alanda büyük mesafeler almış bölgesinde ve dünyada itibar gören, saygın bir ülke konumuna geldiğini belirterek, şunları söyledi:
     Bu süre içerisinde ülkemizdeki kültürel,ekonomik ve sosyal gelişmeler artmış, Türkiye, kalkınmış ülkelerle yarışır hale gelmiş; rekabet ve teknoloji gücünü artırmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün gösterdiği muasır ülkeler seviyesine ulaşılması insanımızı daha mutlu ve zengin kılacaktır. İnanıyorum ki bu yoğun çalışmalar sonucu Cumhuriyetimizin 100üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında ülkemizin dünyada kalkınmış ilk 10 ülke arasında yer alması hayal değildir.
     Kutlamalar, tören geçişinin ardından sona erdi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER