Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Antalyada törenle kutlandı -Vali Altıparmak: Görevimiz Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır (F


ANTALYA (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü, Antalyada törenle kutlandı.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, valilik makamında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile tebrikleri kabul etti.
     Daha sonra Cumhuriyet Meydanında devam eden törende Vali Altıparmak, Garnizon Komutanı Korkmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, askeri cipten vatandaşların bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
     Vali Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, milletçe Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içinde olduklarını söyledi.
     29 Ekimde çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğuna işaret eden Altıparmak, ulusun kenetlenerek verdiği ölüm kalım mücadelesinin, onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zafer olduğunu ifade etti.
     Atatürkün Bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmaktır sözünü hatırlatan Altıparmak, şunları kaydetti:
     Görevimiz Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü bir şekilde yürüyecektir. Türkiye Cumhuriyeti kültürüyle, çalışkanlığıyla, renkleriyle, sesleriyle bir bütün olarak Türkü, Kürtü, Çerkezi, Zazası, Gürcüsü, Arnavutu ile kısaca İstiklal Marşında Mehmet Akifin milletim dediği bir millet olarak var olacaktır.
     Gençlerin, bilgi toplumunun üreten, araştıran, sorgulayan bireyleri olabilmek için teknolojinin sunduğu her türlü bilgi kaynağını en iyi şekilde kullandığını dile getiren Altıparmak, Bu imkanlara sahip gençler kendi kültürünü iyi bilen milli, manevi değerlerinin farkında, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye düşünceye saygılı ve hoşgörülü ve ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olmak durumundasınız. Sizler her türlü bilgiyi aklın ve bilimin süzgecinden geçirerek tartışmalı, gelişmelere açık ve yönlendirmelerinden uzak, eleştiren bir bakış açısına sahip olabilmelisiniz diye konuştu.
     Gençlere seslenen Altıparmak, Her ne olursa olsun milletimizi bir bütün olarak şartsız, koşulsuz sevmelisiniz. Unutmayın ki aile bizim için, Türk toplumu için en kutsalımızdır. Onun için ailelerinize sahip çıkın. Güçlü aileler kurmak için gayretli olun. Zira sağlam bir aile, çağın getirdiği birçok hastalığa adeta bir panzehirdir şeklinde konuştu.
     Kutlama tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan - Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER