Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Afyonkarahisarda, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Vali İrfan Balkanlıoğlunun makamında protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Afyonkarahisar Stadında devam etti.
     Vali Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çobanın, halkı selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarın cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklar olduğunu söyledi.
     Afyonkarahisardan başlayan büyük taarruzla, düşmanların 7 yılda aşılamaz dediği siperleri Türk ordusunun 7 saatte aştığını ve 15 günde İzmire ulaşarak, düşmanı denize döktüğünü ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Atalarımız burada binlerce şehit vererek, bu aziz vatanımızı bizlere yurt yaptılar. Ancak millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti hudutlarında, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda düşmanların hala gözü var. Terör belasıyla uğraşırken orada birkaç çapulcuyla uğraşmıyoruz. Milletimiz inşallah en kısa sürede bu belanın da hakkından gelecektir. Cumhuriyet, cumhurun idaresi, halkın idaresidir. Cumhuriyetin hangi koşullarda kazanıldığının nesillere iyi anlatılması lazım. Bu kutsal topraklarda Selanikten, Edirneden, Diyarbakırdan, Şırnaktan şehitlerimiz, Çanakkalede, Afyonkarahisarda koyun koyuna yatıyor. Türkiye bir istikrar adası, geleceğe yönelik çok büyük ümitler besliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, gençlerimiz bu şuurla yetiştirildiği sürece, Türkiye gelecekte dünyanın en büyük ülkesi olacaktır.
     Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından resmi geçitle sona eren törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kurum ve kuruluşların yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER