Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -İzmirde, Yeniden Atatürk Cumhuriyeti yürüyüşü düzenlendi


İZMİR (A.A) - İzmirde, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonuyla Yeniden Atatürk Cumhuriyeti yürüyüşü düzenlendi.
     Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir araya gelen İzmirliler, sloganlarla Gündoğdu Meydanı üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Meydanda, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Atatürk Anıtına çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu adına konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, AK Parti hükümetinin bayramı kutlamayı engellemeye çalıştığını savunarak, 29 Ekimin kutlanmasından rahatsızsanız önerimiz var, yarın 30 Ekim, Mondros Mütarekesinin yıl dönümü. Siz onu kutlayın diye konuştu.
     CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de meydanda siyasi partilerin bayrağı yerine yalnızca Türk bayrağı bulunduğunu ifade ederek, Aynı idealler için mücadele ediyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım dedi.
     Konuşmaların ardından vatandaşlar olaysız dağıldı.
    
     -CHPnin kutlama töreni-
    
     Öte yandan, CHP İzmir İl Başkanlığı, Yeniden Atatürk Cumhuriyeti yürüyüşü öncesinde Cumhuriyet Meydanında kutlama töreni düzenledi.
     Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı törende Atatürk Anıtına çelenk konuldu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, bağımsız bir Türkiye için yola çıktıklarını, Cumhuriyet Bayramının engellemelere rağmen halkın katılımıyla kutlandığını ifade etti.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER