Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bursa, Yalova, Hatay, Denizli, Antalya ve Adanada kutlamalar yapıldı


ANKARA (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bursa, Yalova, Hatay, Denizli, Antalya ve Adanada kutlamalar yapıldı.
     Bursada, bayram dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarında düzenlenen yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli ve Turan Tayan, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kalabalık grup, Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve Nilüfer Belediyesince dağıtılan meşaleleri taşıyarak, Türkiye Laiktir, Laik Kalacak, Türküz, Türkçüyüz Atatürkçüyüz ve Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganlarıyla meydana geldi. Gruba, evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşların da alkışlarla destek verdikleri gözlendi.
     Yürüyüşün ardından Volkan Konak konser verdi.
    
     -Yalova-
    
     Yalovada valilik ve belediye tarafından organize edilen, Büyük Bayrak Yürüyüşü, Atatürk Stadı önünde başladı. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde bayraklarla Fatih, Mimar Sinan ve İstanbul caddeleri güzergahından Cumhuriyet Meydanına geldi. Vatandaşlar, Türkiyenin 7 coğrafi bölgesini temsil eden 30ar metre uzunluğunda 7 Türk bayrağı taşıdı.
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 89. yılını coşku içinde kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Bugün cumhuriyetin 89. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitleri saygıyla anıyoruz. Yalova, Atatürkün Benim kentim dediği bir yerdir. Daha birçok anısının olduğu bir kenttir. Bugün bir kez daha bu millete yakışanı yaparak sokaklara akın eden, cumhuriyeti unutmayan Yalovalılara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Etkinlik, ışık ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.
    
     -Hatay-
    
     Hatayda bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş ve kutlama programı düzenlendi. Antakya Saray Caddesinde toplanan grup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyarak, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk anıtına yürüdü.
     Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Grup adına gazetecilere açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şubesi Başkanı Kezban Kural, AK Parti Hükümetinin bayramı kutlamayı engellemeye çalıştığını savunarak, yapılan uygulamaları kınadıklarını söyledi.
     Basın açıklamasının ardından CHP İl Binası önünde toplanan grup, burada Grup Asinin söylediği türkülerle bayram kutlamalarına devam etti. Konserden önce CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Cumhuriyet Bayramının engellemelere rağmen halkın geniş katılımıyla kutlanmasının sevindirici olduğunu belirten konuşmalar yaptı.
    
     -Antalya-
    
     Antalyada Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı ve cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi. Konyaaltında başlayan fener alayı ve yürüyüşe vatandaşlar ellerindeki fenerler ve Türk bayraklarıyla katıldı. Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşte Cumhuriyetin Bekçileriyiz, Atatürkün Askerleriyiz sloganları atıldı.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, katılımcıların bayramını kutladı ve cumhuriyetin 89uncu yılının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Yürüyüşün ardından, Edip Akbayram konser verdi, havai fişek gösterisi yapıldı.
    
     -Denizli-
    
     Denizli Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Denizlideki bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Denizli Atatürk Stadı önünde başlayan yürüyüş, Kıbrıs Şehitleri, İnönü ve İstiklal caddeleri boyunca devam etti. Yürüyüş sırasında bin 300 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyan gruba, güzergahtaki evlerde oturan vatandaşlar da destek verdi. Delikliçınar Meydanında son bulan yürüyüşün ardından şarkıcı Gökçe Dinçer konser verdi.
    
     -Adana-
    
     Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Adana Valiliğinde, Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi.
     Öğretmen Evinde düzenlenen resepsiyona katılan konukları Adana Valisi Hüseyin Avni Coş karşıladı.
     Vali Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramların birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanan günler olduğunu belirterek, şöyle dedi:
     Cumhursuz bir halk olamaz. Bu nedenle biz kutlamaları emeklisinden çalışanına, yaşlısından engellisine, şehit ve gazi yakınlarımıza kadar halkın bütün kesimlerini bir arada bulunduracak bir organizasyon yaptık. Ecdadımızın katlandığı sıkıntıları ve yaptığı fedakarlıkları hatırlarsak onların aziz hatıralarını kendimize rehber edinirsek bütün sorunları kolayca çözebileceğimize inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hepimizin gayretiyle ilelebet payidar olacaktır. Milletimiz, tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak ebediyete kadar payidar olacaktır.
     Resepsiyona 6. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkanın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
     Öte yandan, şarkıcı Ebru Gündeş, valilik tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında konser verdi.
     Menderes Spor Salonundaki konserde sevenleriyle buluşan Ebru Gündeş, eski ve yeni parçalarını seslendirdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER